Yeni devlet kuruyorlarmış...

Adamlar yeni devlet kuruyorlarmış.                 Şaşırdık mı?  Hayır.                 Biz de...

Adamlar yeni devlet kuruyorlarmış.

                Şaşırdık mı? 

Hayır.

                Biz de öyle söylüyoruz zaten. "Bunlar Türkiye'nin içini boşaltıyorlar. Amaçları, devleti yönetmekten çok, kendilerine uygun bir devlet oluşturmaktır" diyorduk. AKP MKYK üyesi Ayhan Oğan bu söylediklerimizi geçen akşam bir televizyon kanalında tartışırken itiraf etti. Dedi ki: "Biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan'dır."

Evet, Erdoğan'dır.

Doğru.

"Bu devleti önce FETÖ ile kurmak için iş birliği yapıldı" dedi benim gibi düşünenler. İlave ediyoruz: "Şimdi de öteki cemaatlerle yeni devleti paylaşarak yönetmek istiyorlar. Bunlardan biri de ENSAR Vakfı. Bu devletin yurttaş tipi de yeni öğretim programıyla ve anlaşmalı paydaşlarla belirleniyor. Başta Aile Bakanlığı ve Millî Eğitim olmak üzere yeni kurulmakta olan devletin yurttaş tipini belirlemeye çalışıyorlar.

Anlaşılan "Ilımlı İslam Devleti'ni" bunlar kuracak.

Millî bayramlara karşı soğukluk buradan geliyor.

İkide bir Atatürk'le ilgili yapılan olumsuz değerlendirmeler de bu kaynaktan besleniyor.

Devlet bürokrasisinin partileşme sebebi de bu.

Bütün devlet dairelerinde AKP ile büyütülen yandaş sendika hâkim. AKP'nin iktidarı gölgesinde büyüyen bir sendika bu. Eskiden FETÖ memur alımlarında söz sahibiydi, şimdi bunlar. FETÖ'den farklı olarak işin bir yerinde paydaş cemaatler kimin ne olacağına karar veriyor.

Geriye kalanlar ise, potansiyel düşman olarak görüldüğü için, fazlalık olarak kabul ediliyor. Fazlalıkların devlet bürokrasisinde iş bulması neredeyse imkânsız. Çünkü yeni devlet, sahibinin sesi olmak istiyor. Zaten en başından önceliğin basına verilmesinin tek sebebi de buydu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Açlıktan Anayasaya siyaset... 03 Şubat 2021 | 215 Okunma İktidar blokunun bileşenleri 01 Şubat 2021 | 244 Okunma "Z Kuşağı ne yapacak?" 30 Ocak 2021 | 250 Okunma Sadakat yahut biat 27 Ocak 2021 | 135 Okunma Reform yapılsa da uymaz 25 Ocak 2021 | 127 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar