Üniversitelerin engelliler ve spor bölümleri

  Fiziksel aktivite, insanoğlu için hayat boyu devam eden eğitiminin önemli bir parçası olduğunu, günlük hayatta yaşayarak görmekteyiz. Çocuk, genç, yaşlı kısacası yaş gözetilmeksizin her canlının, sağlığına bağlı olarak kaliteli bir hayat sürdürebilmesi, fiziksel olduğu kadar ruhsal açıdan zinde ve sosyal hayatın içinde yer almaları adına büyük önem taşımaktadır.

Engelli bireylere yönelik çalışmalar, bu önemin bir parçasını oluşturmaktadır. Bu alanda müfredat hazırlanması ve personel yetiştirilmesi ayrı bir önem arz etmektedir. Bilgi ve donanıma sahip elemanın yetişmesinde, Üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Bölümleri en dikkat çeken kesim. Engelli bireylerin yetişmesinde, yüksek öğrenimde yapılması gerekenlerden, müfredat programının içeriğine kadar, engelliler hususunda gerçekleştirilmesi durumunda yer alması gereken hususlar, kongre, çalıştay, spor şûrası gibi ortak çalışmalarla masaya yatırılıp, sonuçları kamuoyuyla paylaşıldığını görmekteyiz. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Futbol Federasyonu başkanı kim olmalı? 24 Nisan 2024 | 139 Okunma Sürdürülebilir ‘özel gereksinimli’ spor faaliyetleri ve TFF örneği 21 Nisan 2024 | 29 Okunma Paris Olimpiyatları, Hera tapınağı ve Gazze katliamı… 19 Nisan 2024 | 38 Okunma TFF’ye yabancı başkan (mı!) 17 Nisan 2024 | 100 Okunma Seçim sonrası CHP’li belediyeler, özel gereksinimli bireyler ve spor 14 Nisan 2024 | 41 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar