Şampiyon ve burslu özel sporcular…

Her birey toplum içinde ayrı bir öneme sahip. O değer verdiğimiz varlıkların, sahip olacağı imkânlar kişiyi, yaşadığı süreçle birlikte toplumla iç içe ve üretken, bir o kadar da mutlu olmasını sağlayacaktır.

Ülkemizin nüfusuna baktığımızda, her yüz kişiden 13’ü engelli olarak tanımlanan, özel gereksinimli nitelikte bir kesim söz konusu. Her alanda olduğu gibi, sayıları azımsanmayacak bir boyuta ulaşan bu özel insanlarımıza, plan ve program dahilinde gerekli eğtim ve öğretim verildiğinde, ortaya anlamlı bir tablo çıkacaktır. İşte o engelli dediğiniz özel gereksinimli bireylerin, spor alanında elde ettikleri sıradışı başarıları gördükçe, insan ümitvar oluyor. Demek istenildiği ve gerekli şartlar oluşturulduğunda, bugünkü tablo ortaya ulaşılabiliyormuş. Miladi takvime göre bir yılı geride bıraktığımız şu günlerde, ilgilisi tarafından yapılan açıklamalardan bunu çok net bir şekilde görmek mümkün.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Paris Olimpiyatları, Hera tapınağı ve Gazze katliamı… 19 Nisan 2024 | 35 Okunma TFF’ye yabancı başkan (mı!) 17 Nisan 2024 | 99 Okunma Seçim sonrası CHP’li belediyeler, özel gereksinimli bireyler ve spor 14 Nisan 2024 | 41 Okunma Sporla gençliğimiz ve geleceğimizi kâbusa dönüştürmeyelim!.. 12 Nisan 2024 | 53 Okunma Bayramlar... Gazze... Süper Kupa... Vefat... 10 Nisan 2024 | 47 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar