Futbol turizminin cazibe merkezi; Antalya

Sporu sadece sahada yarış-mücadele-madalya-ödül-şike-doping-transfer-siyasi-ekonomi-şiddet-ahlak-kıyafet ve benzeri başlıklar/olaylarla sınırlayıp, yorumlamamak gerek.

Yarar sağlayacak başka boyutlarıyla da görmek/keşfetmek, hakkını teslim edilmeli. Spor demek hareket ve egzersizle başlayan sağlıklı hayat ifadesinin hemen ardından, bir başka kazanım boyutu olan pazar payı, diğer bir adıyla spor turizmi gelmektedir. İçinde yer aldığımız süreçte/ayda en dikkat çeken konu, spor kulüplerinin kamp yaptıkları bölgeler. Bununla ilgili en dikkat çeken husus ise doğal güzellikleriyle dünyanın cazibe merkezi olan Antalya. Antalya ismi düne kadar deniz turizmi olarak ismini duyurması, yaz dönemi geldiğinde bölgedeki büyük bir hareketlilik yaşanmasından kaynaklıydı. Tek taraflı beklentilerin saplantıdan ibaret, çeşitliliğin ise ekstra kazanıma dönüşeceğini, bugün daha iyi anlamaktayız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Futbol Federasyonu başkanı kim olmalı? 24 Nisan 2024 | 140 Okunma Sürdürülebilir ‘özel gereksinimli’ spor faaliyetleri ve TFF örneği 21 Nisan 2024 | 29 Okunma Paris Olimpiyatları, Hera tapınağı ve Gazze katliamı… 19 Nisan 2024 | 38 Okunma TFF’ye yabancı başkan (mı!) 17 Nisan 2024 | 100 Okunma Seçim sonrası CHP’li belediyeler, özel gereksinimli bireyler ve spor 14 Nisan 2024 | 41 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar