Değişimin sırrı, değişmeyi bilmek (mi?)

Değişen zaman olsa da, değişmeyenin peşinden baktığımızda karşımıza, insanoğlunu doyumsuz istek ve arzularını çıkmakta. Dengelerin bozulmasına en büyük etken, kazananın da kaybedenin de mücadelesi aynı doğrultuda olması.

O da, haddini-ölçüsünü bilemediği bir mücadele içerisinde olmaktan kaynaklı. Her defasında, sözde daha iyi yaşama dahil bitmek bilmeyen bir hırs. Oysaki ders almadan ders vermek gibi bir gafletten uyanıp, bilmediğini öğrenme bildiğini ise paylaşma yoluna gidilebilse, ne âlâ. İşte o vakit beklentiler ne azar, ne de uzayıp gider.. Aslında yapılması gereken çok fazla bir şey yok. Çözüm için tek bir hareket yeterli olacaktır aslında. O da doğruyu görmeye kör ve sağır olmamakla birlikte, engelli aşmaya meyilli olmak. İnsanoğlu, nasihatin ‘ders’ almadığı yerde, mutlaka bir ‘musibetin’ olması mı gerekiyor diye düşünüyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kerem Aktürkoğlu Gazze’yi unutmadı 27 Mart 2024 | 135 Okunma İBB’de elden para geçmez ise bu ‘balya balya’ paralar da neyin nesi? 24 Mart 2024 | 142 Okunma İBB Spor Kulübü yazan çantadaki paralar ve kadını güreştirmek... 22 Mart 2024 | 232 Okunma Filistin pankartı, futbol terörü ve Ali Koç’un istifası... 20 Mart 2024 | 677 Okunma Murat Kurum, İBB Spor İstanbul’un kapısına vurulan zinciri kırmaya geliyor… 17 Mart 2024 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar