Bayan (kadın) sporcuların derecesi zafer mi yoksa hezimet mi?

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ahmet Gülümseyen'in bugünkü (27.05.2022)''Bayan (kadın) sporcuların derecesi zafer mi yoksa hezimet mi? '' başlıklı yazısı.

Bayan, son dönemlerde kadın olarak isimlendirilen kesimin (niçin böyle bir kelime, onu da anlamış değilim) kategorisine sokulan spor branşlarında elde edilen sonuçlar, bazı kesimler tarafından alkış tutularak, tarihi bir başarı olarak değerlendiriliyor. Tüm bunları söylerken, Üstad Kadir Mısırlıoğlu’nun ‘Lozan Zafer Midir, Yoksa Hezimet Midir?’ kitabının ismi geldi aklımıza. Sahi, bayan (kadın) sporcuların son bir haftada elde ettikleri derecelerin neticeleri hakkında, biraz değil çokça düşünmek gerekiyor! Sportif netice açıdan başarı olarak değerlendirilen sporun uluslararası arenasında (yarışmalarında) elde edilen sonuçları, sadece sportif derece (sonuç) olarak değil, birçok milli ve manevi açılardan da değerlendirmek gerekiyor. 

Bu bağlamda bayanlarda (kadınlarda) Boks ve Voleybol takımlarının sportif neticeleri ne manada ‘zafer’ ne mana ‘hezimet’? 

Daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz gibi, bizim olaylara yaklaşımımız kişilere şahıslara yönelikten daha ziyade, bayanların (kadınların) spora bu denli teşvik edilmesinin nedeni ve sonuçları...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Futbol Federasyonu başkanı kim olmalı? 24 Nisan 2024 | 150 Okunma Sürdürülebilir ‘özel gereksinimli’ spor faaliyetleri ve TFF örneği 21 Nisan 2024 | 29 Okunma Paris Olimpiyatları, Hera tapınağı ve Gazze katliamı… 19 Nisan 2024 | 38 Okunma TFF’ye yabancı başkan (mı!) 17 Nisan 2024 | 100 Okunma Seçim sonrası CHP’li belediyeler, özel gereksinimli bireyler ve spor 14 Nisan 2024 | 41 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar