Gençlik ve sporumuzun yeni nâzırı (bakanı)…

Bugün günlerden Cuma. Hayr düşünüp, düşündüğümüzü yazıya dökmek istiyoruz. İyi niyetli olmak başka, gerçekçi olmak başka. Gerçekleştirmek istediğimiz iyi niyeti...

Bugün günlerden Cuma. Hayr düşünüp, düşündüğümüzü yazıya dökmek istiyoruz. İyi niyetli olmak başka, gerçekçi olmak başka. Gerçekleştirmek istediğimiz iyi niyeti Kur’an ve Sünnet rehberliğinde gerçekleştirmemiz gerekiyor. Ancak böyle, ‘Niyet hayr, akıbet hayr’ olur, inşallah. İşte bu anlayışla çalışma alanımız spor üzerine bu düşüncemizi olgunlaştırmak istiyoruz…

Başkanlık Sisteminin Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu. Kendisine ve ekibine başarılar diliyoruz. Türk Sporuna hayırlar getirmesini Allah (cc) nasip etsin inşallah. Spor Bakanlığı, 16 bakanlıktan bir tanesi. Bu demek oluyor ki, ülkemizde ‘Spor’ halen önemini koruyor. Bunda temel unsur Cumhur’un Başkanı Erdoğan’ın spor geçmişinden kaynaklanan ve sporun temel kaynağı hareket ve egzersiz gibi insan yararına olacak faaliyetlere önem verdiğinin göstergesi…

Açık söylemek gerekirse düşüncemiz, Gençlik ve Spor Bakanlığının kaldırılması (sportif başarısızlıkları dikkate almamız bu sonucu doğurmaktadır) bundan sonra Gençlik ve Sporun yeni Kurulacak Kurullar aracığı ile yönetileceği. Şaşırmadık değil! Çünkü Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın spora karşı ilgi ve sevgisi. Bakanlığın kapanmamasını, son bir şans olarak görmek gerekiyor. Bu fırsatın sonuca yansıtılması gerekiyor. Onun için de hayata geçirilecek Spor Politikaları büyük önem taşımakta…

Ülke olarak gelişme yolunda hızla ilerlerken, şer güçlerin hedefi haline gelmemiz, ‘Sporun önem taşıdığına/taşıyacağına güzel örnek değil mi!’ Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Teşkilat yapısında değişikliğin asıl gayesi gelişmişlik yolunda ki, ‘hantal’ yapının ortadan kaldırılması! Öyle ise geçmişten gerekli dersi çıkarıp, geleceğe emin adımlarla ilerlememiz gerekir…

Türkiye spor yapısının ne denli yaz/boza dönüştüğünü, tarihsel sürece baktığımızda anlamamız mümkün. Ülkemizde ‘Gençlik ve Spor’ 1938 yılında önce Başbakanlığa bağlanırken, 1942’de Milli Eğitim Bakanlığına, 1960’da yeniden Başbakanlığına bağlandı. 1970’de ise spor, Gençlik ve Spor Bakanlığı altında yönetildi. 1983’te Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı, 1986 Beden Terbiyesi ve Spor Genel Müdürlüğü, 1989 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü adı altında faaliyet gösterilmiştir. Şimdi bu denli ‘değişkenliğe’ uğrayan bir yapıda, her değişimde nelerin değiştiğini göz önüne getirdiğimiz vakit, nasıl verimli bir süreç bekleyebilirsiniz ki!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonrası CHP’li belediyeler, özel gereksinimli bireyler ve spor 14 Nisan 2024 | 41 Okunma Sporla gençliğimiz ve geleceğimizi kâbusa dönüştürmeyelim!.. 12 Nisan 2024 | 52 Okunma Bayramlar... Gazze... Süper Kupa... Vefat... 10 Nisan 2024 | 47 Okunma Sporcularımızın helal gıdayla beslendiğinden ne kadar eminiz? 07 Nisan 2024 | 56 Okunma Sadece seçim değil, halkın sporu da kaybedildi!.. 05 Nisan 2024 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar