Fenerbahçe’deki mali ve siyasi süreç!

Ali Koç sarı-lacivertli ekibe başkan seçildikten sonra da, icraatlarıyla dikkat çekmeye devam ediyor. Koç’un ilk hamlesi Fransız Damien Comolli’yi sportif direktör olarak 3 yıllığına takımın...

Ali Koç sarı-lacivertli ekibe başkan seçildikten sonra da, icraatlarıyla dikkat çekmeye devam ediyor. Koç’un ilk hamlesi Fransız Damien Comolli’yi sportif direktör olarak 3 yıllığına takımın başına getirmek. Sonrasında ise, Aykut Kocaman’ı göndermek ve Hollandalı Philip Cocu’yu teknik direktör olarak takıma atamak oldu.

Teknik Direktör Philip Cocu’nun gelişi ve ayrıntıları dikkat çekici. Spor Müdürümüz Emrah Savcı kardeşimizin de dünkü yazısında değindiği gibi ‘3. Hollandalı teknik direktör oluşu!’ Çalıştırdığı takımlarda, kendi ‘çapında/liginde’ başarılı olsa da, aynı başarıyı Avrupa Kupaları istatistiklerinde görmek mümkün değil. Böyle bir tablonun, sarı-lacivertli gibi milyonlarca seveni olan bir taraftar grubunu, memnun etmesi mümkün değil?..

Sahadaki oyunun teknik konuları, başarı/başarısızlığı yakinen ilgilendiren bu sürecin kulübe maliyeti (yabancı futbolcu konusu) ayrıca dikkat çekilmesi gereken önemli bir ayrıntı. Bu konuda en canlı/somut örnek olarak, ilk akla Van Persie gelmekte. Fazla söze ne hacet! Hollandalı futbolcunun, oynamadan ekonomik yönden kulübüne neler kaybettirdiği, kendisinin ise neler kazandığı, mali tablolarında görmek mevcut.

CHP MİTİNGİNDEKİ BAYRAKLAR

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Futbol Federasyonu başkanı kim olmalı? 24 Nisan 2024 | 138 Okunma Sürdürülebilir ‘özel gereksinimli’ spor faaliyetleri ve TFF örneği 21 Nisan 2024 | 29 Okunma Paris Olimpiyatları, Hera tapınağı ve Gazze katliamı… 19 Nisan 2024 | 38 Okunma TFF’ye yabancı başkan (mı!) 17 Nisan 2024 | 100 Okunma Seçim sonrası CHP’li belediyeler, özel gereksinimli bireyler ve spor 14 Nisan 2024 | 41 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar