GHOSN NASIL GONE OLDU?

Şu sıralarda firari olması ile gündeme gelen Nissan’ın eski CEO’su Carlos Ghosn, özellikle otomobil fuarlarının en karizmatik yöneticisiydi. Yıllarca düzenlediği basın toplantılarında onu gözlemleme şansını bulmuştum.

Her haliyle etkileyici bir kişiliğe ve duruşa sahipti. Hem onun hali tavrı, hem de ona uygulanan muameleyi görseniz, önemli bir devletin Cumhurbaşkanı zannedebilirdiniz. Ghosn’u ve ondaki kibri gözlemleyince o zamanlarda da yadırgıyordum. Sonuçta altı-üstü bir otomotiv şirketini yönetiyordu. Neyse yıllar geçti ve bence iddia da olsa “yüz kızartıcı bir suçtan” yargılanırken “firari” haline geliverdi. Karizmatik Ghosn gitti, yerine kelime oyunu yapılarak espri konusu olan Gone (Gitti) oluverdi. Atalarımız bu durumu “Ne oldum deme, ne olacağım de”  diye kısacık bir cümlede özetlemişler. İnsan hayatındaki her alan için geçerli bu söz. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
KISITLAMA OTOMOBİL PİYASASINI NASIL ETKİLER? 15 Ağustos 2022 | 219 Okunma BİTMEK BİLMEYEN OTOMOTİV GÜNDEMİMİZ 01 Ağustos 2022 | 83 Okunma OTOMOTİVDE İŞLER TIKIRINDA MI? 18 Temmuz 2022 | 89 Okunma DERS NİTELİĞİNDEKİ OTOMOTİV KONUŞMASININ ARDINDAN… 11 Temmuz 2022 | 114 Okunma LİYAKAT!.. 20 Haziran 2022 | 136 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar