Türk hakemliğinin her tarafı engebeli

"Hakemlerimiz ilk yarıda skandal bir ortalamaya sahipti. Her şeyleri eksikti. Tıpkı deveye 'Boynun niye eğri' diye sorulduğunda 'Nerem doğru ki' cevabını vermesi gibi"  Kulüpler Birliği yaptığı son toplantıda "Hakem...

"Hakemlerimiz ilk yarıda skandal bir ortalamaya sahipti. Her şeyleri eksikti. Tıpkı deveye 'Boynun niye eğri' diye sorulduğunda 'Nerem doğru ki' cevabını vermesi gibi"

 Kulüpler Birliği yaptığı son toplantıda "Hakem hatalarına sessiz kalmayacağız. Gerekirse sık sık toplantılar yapacağız. Bu işin içine teknolojiyi koymamız gerek" diyerek hakemlere ultimatom verdi. Konuyla ilgili ne söylersiniz? 
Çok tuhaf bir açıklama... Kulüpler Birliği istese de hakem kararlarına teknolojiyi koyamaz. Bir maç yönetilirken herhangi bir teknolojiden yararlanabilmek için FIFA'nın izni şarttır. Kulüpler Birliği, 'hakemlere sert çıkış yapacağız' dedi. Sert çıkış yapsanız ne olur, yapmasanız ne olur. Kuddusi Müftüoğlu ve arkadaşlarının MHK'de bulunmaları doğru değil. Onlar göreve getirilirken sesleri çıkmalıydı. Zira hakemler; komitesine inanmıyor, güvenmiyor ve rahatsızlar. Ayrıca aynı MHK, treni aylar önce kaçırdı. Ne zaman ki Trabzon'da hakemlerin rehin alınma eylemi yaşandı ve MHK'dan 'gık' çıkmadı. İşte o zaman zaten bardak çatlamıştı. Bundan böyle Kuddusi Müftüoğlu ve arkadaşları hakemlere 'Biz sizin arkanızdayız, biz sizin onurunuzu koruruz' gibi hamasi laflar etseler bile bunun hiçbir karşılığı olmadığını hakemler de spor kamuoyu da çok iyi biliyor. 
 TFF Başkanı Yıldırım Demirören, "Yabancı hakem akıl işi değildir? Futbol playstation değil. İnsanın olduğu yerde hata olur?" diyerek hakemlere destek verdi. Bu sözlere katılıyor musunuz? 
Yabancı hakem gelmesi son çare... Yabancı hakem, iş dibe vurduğunda gelir. Türk hakemleri öyle büyük hatalar yaparlar, artık teknik ve insani olarak onlara hiçbir güven kalmaz o zaman da yabancı hakemin gelmesi şart olur. Türkiye'ye yabancı hakemin gelip gelmemesi Türk hakemlerinin elinde... İyi maçlar yönetebilirlerse kimse yabancı hakemden bahsetmez. 
 MHK Başkanı Kuddusi Müftüğlu ilk yarıdaki eksikleri; elle oynama, ihtarlar, disiplin uygulamaları, itirazlar ve oyuncularla iletişim olarak tespit ettiklerini açıkladı. Katılır mısınız? En büyük eksiklik nerede? 
Türk hakemliğinin ilk yarıda her şeyi eksikti. Ortalama olarak baktığımızda hakemlerimiz ilk yarıda skandal bir ortalamaya sahipler... "Şusu iyi busu iyi" demek de saçma. Tıpkı deveye "Boynun niye eğri" diye sorulduğunda "Nerem doğru ki" cevabını verdiği gibi... Türk hakemliğinin her tarafı engebeli. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Penaltılar ve kırmızı doğru 18 Mart 2024 | 1.053 Okunma Mert Hakan hakemi tehdit ederek sindirdi 11 Mart 2024 | 654 Okunma Şimşek, mutlak kırmızıyı atladı 09 Mart 2024 | 353 Okunma Beşiktaş’ın penaltısı güme gitti 04 Mart 2024 | 855 Okunma Dzeko ve Tadic yakışanı yaptı 03 Mart 2024 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar