Profesyonel hakemlik yanlış bir uygulamadır

Hakem hataları tam gaz sürüyor..Şimdi bir de profesyonel olan hakemler ile profesyonel olmayan hakemler arasındaki ücret farkı sorun yarattı. Profesyonel olmayan hakemler az ücret aldıklarını iddia ediyor.. Ne olacak bu işin...

Hakem hataları tam gaz sürüyor..

Şimdi bir de profesyonel olan hakemler ile profesyonel olmayan hakemler arasındaki ücret farkı sorun yarattı. Profesyonel olmayan hakemler az ücret aldıklarını iddia ediyor.. Ne olacak bu işin sonu?
Eğer bir topluluğa hak etmeyen bir başkan atarsanız ki, burada Kuddusi Müftüoğlu ve arkadaşlarını kast ediyorum, aynı toplulukta görev yapan insanların bir kısmına çok büyük paralar verip aynı işi yapan diğerlerine ufak paralarla iş yaptırırsanız o topluluk kokuşur, dejenere olur. 8-10 hakemimiz korkunç paralar alıyorlar. Aldıkları paralarda asla gözümüz yok, hak ediyorlar ama aynı görevi yapan bir başka hakem çok düşük paralar alıyor. Bu kabul edilemez.
Profesyonel hakemlik yanlış bir uygulamadır. Doğrusu hakemlikte profesyonellik olmalıdır.
Profesyonel hakem diyorsunuz adamları haftanın 3 günü ailelerinden uzak Riva'ya hapsediyorsunuz. Buna ilave olarak iki gün de maçlara yolluyorsunuz. Toplamda bir profesyonel hakem haftanın en az 3-4 günü evinden uzak, ailesinden uzak yaşamak zorunda kalıyor.
Bu da beraberinde psikolojik sıkıntılar, sonrasında da sahada ortaya konan kötü hakemlik olarak tezahür ediyor.

Kulüplere sert yaptırım lazım

 Bütün kulüplerin mali durumları bozuk.. Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören "Cezalar kapıda" dedi. Süper Lig kulüplerinin 3.5 milyar lirayı bulan borçlarının üç devlet bankası tarafından üstlenilmesi ve 10 yıl gibi orta vadede düşük faizlerle yeniden yapılandırılmasını öngören bir proje de gündemde... Bu bir çözüm olur mu? 
Bu devletin Türk futbolunu kurtarma operasyonudur. Bu karar tartışılabilir. Kimileri diyebilir ki "Devlet bankaları niye böyle bir işe giriyor? Devletin imkanları bazı sorumsuz ya da kötü niyetli idarecilerin yıllar içinde yaptıkları hataları temizlemek için kullanılıyor." Ya da bazıları diyebilir ki "Futbol çok önemli bir sosyal olaydır. Kulüpler batıyor. Devletin el atması çok normaldir." Bu iki görüşe de saygı duyarız. Yalnız öncelikle Kulüpler Yasası çıkmalıdır. Devlet tüm kulüplerin harcamalarını, harcama sınırlarını, kayıt dışılığı mutlaka kontrol altına almalıdır. Tıpkı çok uzun yıllar önce laçka olan bankacılık sistemimizin kanuni sert düzenlemelerle çok sağlıklı hale geldiği gibi devlet kulüpleri aynı sertlikle denetlemeli ve yaptırımları çok ağır olmalıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şampiyonluk Fener için bitti 23 Nisan 2024 | 2.785 Okunma Hakemi beğendim 22 Nisan 2024 | 438 Okunma İki yanlış kararı VAR düzeltti 15 Nisan 2024 | 664 Okunma Ali Bey, Galatasaray’dan nefret ediyor 08 Nisan 2024 | 676 Okunma Kardeşler’in iki önemli hatası 04 Nisan 2024 | 432 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar