Mahalle futbolu

Bir takım, üstelik Fenerbahçe gibi bir takım, Şampiyonlar Ligi'nde hayati bir maça çıkıyor. Ama bir tek oyun planları var. Geride 3'lü defans ile kapanacaklar. Emenike'ye şişirecekler, o da yaparsa bir şeyler yapacak....

Bir takım, üstelik Fenerbahçe gibi bir takım, Şampiyonlar Ligi'nde hayati bir maça çıkıyor. Ama bir tek oyun planları var. Geride 3'lü defans ile kapanacaklar. Emenike'ye şişirecekler, o da yaparsa bir şeyler yapacak. Dün gecenin özeti bu.
Maça Fenerbahçe mağlup başladı. Bu tür maçlara mağlup başlamak hem moral bozuyor hem de oyun stratejisi dağılıveriyor. İlk yarıda ne Ozan ne de Josef top Fenerbahçe'deyken iyi oynamadılar. Oyunu geliştiremediler, öne oynamadılar ve gereksiz toplar kaptırdılar. Özellikle ilk yarıda Fenerbahçe ileride topu tutamadı. Emenike'ye şişirilen toplarda da Monaco zaten önlemini almıştı.
Bir de bunlara Hasan Ali'nin yaptırdığı amatörce penaltı eklenince Fenerbahçe berbat oynadığı ilk yarıyı 2-0 mağlup bitirdi.
İkinci yarı Fenerbahçe ilk 15 dakika kıpırdanır gibi oldu ve turdan ümidini kesmiş herkes 'acaba mı?' dedi. Emenike'nin direkten dönen topu, hemen ardından da atılan Fenerbahçe golü tur için umudu getirdi. Çünkü 2-1'lik skor maçı en azından uzatmaya götürecekti ki yine yerleşim hatasından, markaj eksikliğinden ve kaleci Ertuğrul'un erken yatışından golü yiyiverdiler.
Pereira şunu bilmeli, dünyada üçlü defans oynayan takımların sayısı az, üstelik günden güne de azalıyor. Üçlü defans hedefi yüksek olan takımların mantalitesi olamaz. Fenerbahçe köy takımı değildir. Fenerbahçe'nin Türkiye ve Avrupa'da hedefleri vardır. İşte dün gece gördük. Monaco öyle ahım şahım bir takım değil. Adamlar 3-4 defa geldiler, üç gol atıp hem maçı hem de turu kazandılar.
Salih şartlar ne olursa olsun F.Bahçe'nin en yaratıcı oyuncusu. Eksikleri yok mu? Tabii ki var. Ama ısrar edilmeli.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Penaltılar ve kırmızı doğru 18 Mart 2024 | 1.053 Okunma Mert Hakan hakemi tehdit ederek sindirdi 11 Mart 2024 | 654 Okunma Şimşek, mutlak kırmızıyı atladı 09 Mart 2024 | 353 Okunma Beşiktaş’ın penaltısı güme gitti 04 Mart 2024 | 855 Okunma Dzeko ve Tadic yakışanı yaptı 03 Mart 2024 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar