Kalkavan'ı alnından öpüyorum

Neymiş efendim; "Mustafa Denizli'nin eli değermiş"... Neymiş efendim: "Mustafa Denizli, engin futbol bilgisiyle Galatasaray'ı şaha kaldırırmış." Galatasaray'a henüz Mustafa Denizli'nin eli değemedi ama dün akşam...

Neymiş efendim; "Mustafa Denizli'nin eli değermiş"... Neymiş efendim: "Mustafa Denizli, engin futbol bilgisiyle Galatasaray'ı şaha kaldırırmış." Galatasaray'a henüz Mustafa Denizli'nin eli değemedi ama dün akşam Beşiktaş, Mustafa Denizli'ye değdi.
Böyle bir derbi kabul edilemez.. Galatasaray, sahada yoktu. O yorgun Beşiktaş, Galatasaray'ı sahadan adeta sildi-süpürdü. Üstelik Avrupa Ligi'ne veda etmenin moral bozukluğu içinde olan ve Lizbon'dan Cuma sabaha karşı İstanbul'a yorgun dönmüş olan Beşiktaş, Galatasaray'ı sürklase etti. Selçuk İnan; bitmiş... Sneijder; attığı gol dışında sahada yok... Burak Yılmaz; sakatlandı çıktı... Galatasaraylı oyuncuları tanımasam Beşiktaş, Olimpiyat Stadı'nda sarıkırmızı, bir alt lig takımı ile oynuyor zannedecektim.
Maçın diğer entresan tarafı da şu; dün gece kalecilerin gecesi oldu... Tolga; 'Belim ağrıyor' diyerek kıvırdı, yerine geçen Günay da öyle kötü bir gol yedi ki, Beşiktaş'ta tüm dengeler altüst olacaktı. Yönetim tartışılacak, Şenol Güneş eleştirilecek ve Beşiktaş kaosa girecekken, imdada Mario Gomez yetişti. Günay, ceza alanını terk edip topu uzaklaştırmak istedi, iyi vuramadı. Sneijder de boş kaleye topu attı. Bu golle Beşiktaş maçı kaybetseydi inanın bana siyahbeyazlıların önümüzdeki 5 ayı çok sıkıntılı geçecekti. Bu golden hemen sonra Gomez, Beşiktaş'ı hayata döndürdü. Ceza alanından vurduğu şutu da Muslera kapattığı köşeden yedi ve hatalıydı. Bu gol Beşiktaş'ı kendine getirdi ve oyuna sonradan giren Gökhan Töre, çok ilginç bir gol attı. Gerilmeden, top yere değmeden durduğu yerden gelişine vurdu. Bu topa öyle şiddetle vurabilmek her futbolcunun harcı değil. İlk devre mükemmel oynamış Muslera bu golde de hatalıydı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İki yanlış kararı VAR düzeltti 15 Nisan 2024 | 657 Okunma Ali Bey, Galatasaray’dan nefret ediyor 08 Nisan 2024 | 669 Okunma Kardeşler’in iki önemli hatası 04 Nisan 2024 | 432 Okunma Ofsayt doğru karar 03 Nisan 2024 | 288 Okunma Penaltılar ve kırmızı doğru 18 Mart 2024 | 1.060 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar