Ey hakem kardeşim! Göllük akını niye kestin?

Süper Ligi'in ilk haftasında özellikle 4 Büyük takımın maçlarını tek tek analiz edersek hakemler için nasıl bir yorum yaparsınız?İlk hafta hakemler için yine problemli geçti diyebiliriz. Aslında...

Süper Ligi'in ilk haftasında özellikle 4 Büyük takımın maçlarını tek tek analiz edersek hakemler için nasıl bir yorum yaparsınız?

İlk hafta hakemler için yine problemli geçti diyebiliriz. Aslında maçın skorları problemleri örtbas etti. İlk problem, Denizli'de yaşandı. VAR ile verilen penaltı doğru karar. Marcao'ya gösterilen kırmızı kart da öyle. Ama hemen ardından Babel'in barajdayken serbest vuruşta topu elle kesmesi mutlak bir sarı kart, dolayısıyla da kırmızı kart olmalıydı. Ayrıca maçın sonlarına doğru Denizlisporlu oyuncu omzuyla alıp gole giderken hakem manasız bir şekilde bu gollük akını 'elle oynama' diye kesti. Babel'in sarı kartlık pozisyonuna VAR'ın karışma hakkı yok. Zira olay ceza alanının hemen dışında ve ikinci sarı karttan gelen kırmızı kartlara VAR protokolü izin vermiyor. Amaaa ey hakem kardeşim, elle olmayan pozisyona el verip gollük atağı kesiyorsun. Orta sahada olsa, herhangi bir tehlikeli pozisyon olmasa problem yok , 'yanlış gördü' der geçeriz ama söz konusu olayda sen golü niye engelliyorsun? Bırak gol olsun, sonra elle oynama varsa zaten golü iptal etme hakkın var. Fakat bu maçı Denizlispor kazandığı için fazla toz kalkmadı.

ANLAM VEREMEDİĞİM ŞEYLER

Gelelim Fenerbahçe maçına… İkinci ve üçüncü penaltılar kesinlikle doğru. Ama birinci pozisyonun penaltı olduğunu düşünmüyorum. Peki söz konusu olayda hakem VAR tarafından niye davet edilmedi, bunu da anlayamadım.

Diğer seyrettiğim maçlarda fazla problem görmedim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Penaltılar ve kırmızı doğru 18 Mart 2024 | 1.053 Okunma Mert Hakan hakemi tehdit ederek sindirdi 11 Mart 2024 | 654 Okunma Şimşek, mutlak kırmızıyı atladı 09 Mart 2024 | 353 Okunma Beşiktaş’ın penaltısı güme gitti 04 Mart 2024 | 855 Okunma Dzeko ve Tadic yakışanı yaptı 03 Mart 2024 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar