Büyük maçların takımı G.Saray

Karşılaşmanın geneline baktığımızda oyunun kontrolü Beşiktaş’taydı. Ancak Süper Kupa Galatasaray’ın oldu Galatasaray kötü de oynasa, maç genelinde oyun kontrolünü rakibe de verse...

Karşılaşmanın geneline baktığımızda oyunun kontrolü Beşiktaş’taydı. Ancak Süper Kupa Galatasaray’ın oldu

Galatasaray kötü de oynasa, maç genelinde oyun kontrolünü rakibe de verse, çok az pozisyon bile yakalasa bu tür maçları iyi oynuyor. Maçın geneline baktığımızda kontrol Beşiktaş'taydı. Özellikle pozisyonlara baktığımızda da Cenk'in kaçırdığı birkaç net gol pozisyonu var. Ama kupa Galatasaray'ın oldu.
Galatasaray, Bruma dışında hücum edemiyor. Daha doğru bir deyimle, Galatasaray hücuma kalktığında Bruma'nın sürati ile diğer oyuncuların sürati arasında inanmayacaksınız ama neredeyse iki kat fark var.
Durum böyle olunca da Galatasaray'da özellikle büyük bir ofansif dengesizlik hakim. Beşiktaş ideal kadrosundan en az 4-5 oyuncu eksik oynadı. Ama bence Beşiktaş'ın en büyük problemi santrfor.
Cenk asla kötü bir oyuncu değil. Ama başta Şampiyonlar Ligi, sonra da Süper Lig şampiyonluğu için Cenk ve Ömer Şişmanoğlu asla yeterli değiller. Bunu da dün gece çok net gördük. Cenk'in hem kalitesi hem de deneyimi büyük idealler için yeterli değil. Sakın Cenk bize bozulmasın. Onun kötü bir oyuncu olduğunu söylemiyorum ama Beşiktaş'ın hedefleri büyük.
İkinci yarıda da kontrol Beşiktaş'taydı. Galatasaray sadece savunmaya ve top kapmaya çalıştı. Kaptığı toplarla da Bruma ile çıkmak istedi ama Bruma atağa kalktığında müthiş komik bir görüntü oluştu... İleride sadece Bruma ve en az 15-20 metre arkasında ona yetişmeye ve hücuma katılmaya çalışan Galatasaraylılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Penaltılar ve kırmızı doğru 18 Mart 2024 | 1.053 Okunma Mert Hakan hakemi tehdit ederek sindirdi 11 Mart 2024 | 654 Okunma Şimşek, mutlak kırmızıyı atladı 09 Mart 2024 | 353 Okunma Beşiktaş’ın penaltısı güme gitti 04 Mart 2024 | 855 Okunma Dzeko ve Tadic yakışanı yaptı 03 Mart 2024 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar