Bu takım Tudor’a emanet edilemez!

Galatasaray çıldırdı diyebiliriz. Şu ana kadar yaptığı sözleşmelerde sadece bonservislere 160 milyon TL, oyunculara ise 288 milyon TL ödeyecek. Gelin görün ki taraftar hala ne başkana ne de Tudor'a güvenmiyor. Bu kadar...

Galatasaray çıldırdı diyebiliriz. Şu ana kadar yaptığı sözleşmelerde sadece bonservislere 160 milyon TL, oyunculara ise 288 milyon TL ödeyecek. Gelin görün ki taraftar hala ne başkana ne de Tudor'a güvenmiyor. Bu kadar transferle başarı gelir mi?
Galatasaray, Tudor için önemli oyuncular aldı. Üstelik çok ciddi paralar da harcadılar. Ama bu takımı Tudor'a teslim etmek ne kadar doğru bilmiyorum. Tudor asla pedagojik formasyonu olmayan bir hoca. Sneijder'i kaybetmesi de bunun en önemli göstergesi. Hayatında hiç ama hiç Galatasaray ağırlığında ya da onun yarısı kadar bir takımı çalıştırmamış. Hayatında hiç ama hiç yılda 300-500 bin Euro'dan fazla kazanan futbolcuyla teşriki mesaide bulunmamış. Ben Tudor'un başarabileceğine asla inanmıyorum. Ama Tudor kızmayacak. Bakarsınız bir gecede kovuluverir. Eeee etme bulma dünyası! Nasıl bir gecede Karabük'ü sattıysa bir gece de onu satacaklardır. Bundan hiç şüphesi olmasın.

TUZAĞA DÜŞMEDİ

Milli Takım'a hoca aranıyor. Şenol Güneş için Beşiktaş izin vermedi. Güneş ismi doğru bir seçim miydi? Güneş gitmek istese Başkan Fikret Orman bir tepki gösterir miydi?
Milli Takım hocasını kulüp çalıştıran hocalardan aramak hem etik değil hem de sportif anlamda doğru değildi. Her ne kadar yönetmeliklerde bu hamle ile ilgili izin olsa da Türkiye'de ve dünyada şu anda takım çalıştırmayan düzinelerce hoca var. Yıllar önce aynı hatayı Fatih Terim de yaptı. Bakın sonra neler oldu. Hem Galatasaray hem Milli Takım derken, Terim Galatasaray'dan kovuldu. Bunun üzerine başkan Ünal Aysal ile de kovulmasıyla ilgili değil ama sonrasında yaşanan olaylarla ilgili mahkemelik oldular ve Aysal, Terim'in şikayeti yüzünden bir yıla yakın hapis cezası aldı. Bu Galatasaray geleneklerine hiç uymayan bir durum. Sonrasında Galatasaray belini doğrultamadı. Ünal Aysal, Galatasaray'dan ayrılmak zorunda kaldı. Terim, Milli Takım'a geldi. Yaşanan süreci hepimiz biliyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu'na yakışan, takım çalıştırmayan ve Milli Takımımıza layık olduğu düşünülen hocalarla görüşüp anlaşmaktır ki Lucescu ile anlaşıldı. Gelelim Şenol Güneş'e... Beyefendi gibi davrandı. Öyle 4 maç hem Beşiktaş hem Milli Takım tuzaklarına düşmedi. Beşiktaş'a verdiği sözü tuttu ve Beşiktaş'ı satmadı. Beşiktaş bu adamlığı asla unutmaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Penaltılar ve kırmızı doğru 18 Mart 2024 | 1.053 Okunma Mert Hakan hakemi tehdit ederek sindirdi 11 Mart 2024 | 654 Okunma Şimşek, mutlak kırmızıyı atladı 09 Mart 2024 | 353 Okunma Beşiktaş’ın penaltısı güme gitti 04 Mart 2024 | 855 Okunma Dzeko ve Tadic yakışanı yaptı 03 Mart 2024 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar