Başka takım olsa acımazdı

Milli Takımımız’da dün gecenin en başarılı ismi öncelikle Volkan Şen’di. Driplingleri, adam eksiltmeleri ile Kosova’yı sürekli rahatsız etti. Bu tür karşılaşmlaları aslında fazla...

Milli Takımımız’da dün gecenin en başarılı ismi öncelikle Volkan Şen’di. Driplingleri, adam eksiltmeleri ile Kosova’yı sürekli rahatsız etti.

Bu tür karşılaşmlaları aslında fazla tartışmamak gerek. "İyi mi oynadık, kötü mü oynadık?", "Şu ne yaptı, bu ne yaptı?" demek gereksiz... Dün gece Antalya'da oynanan maç için söyleyeceğim sadece tek iyi birşey var; o da aldığımız ilk galibiyetle gelen üç puan.
İlk yarı baskı ve oyun kontrolü bizdeydi. Ama sadece bu. Özellikle orta sahamız ne ofansif anlamda ne de takım savunmasına yardım anlamında hiç bir şey yapamadılar. Özellikle bu yarıda tüm kontrol bizde olsa da Selçuk İnan ve Oğuzhan Özyakup sahada yok gibiydiler. Arda Turan aylar sonra milli takıma yeniden döndü. Belki kendini kanıtlamak istiyor. Aslında Arda'nın kendini kanıtlayacak bir durumu yok ama gereksiz top tutmalar, manasız çalımlar sistemi çok zorladı.
Milli Takımımız'da dün gecenin en başarılı ismi öncelikle Volkan Şen'di. Driplingleri, adam eksiltmeleri ile Kosova'yı sürekli rahatsız etti. İlk yarıda gol olmadı. Üstelik bu yarının son dakikasında da az daha golü yiyorduk. Kosova iyi bir takım değil ama çabuk çıkıyorlar. İşte o 45. dakikada da çabuk çıkarak pozisyonu buldular ama top direkten döndü.
İkinci yarı oyuna Mainz'in Türk yıldızı Yunus Mallı girdi ve ciddi bir hareket getirdi. Önce Burak Yılmaz sonra da Volkan Şen'le bulduğumuz gollerle maçı alıverdik. Bu dakikadan sonra takımımız maç bitse de gitsek havasına girdi. Rakip de üzerimize gelmeye başladı. Tuhaf olan şu; dün geceki en kötü şey takım savunmamızdı. Kalitesi, oyun gücü belli olan bir takıma karşı gereksiz şekilde birkaç pozisyon verdik. Üstelik çoğunda da az adamla yakalandık. Bir başka takım olsa acımazdı.
Sonuçta; 2018 Dünya Kupası elemelerinde gruptaki ilk galibiyetimizi aldık. Zaten

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Penaltılar ve kırmızı doğru 18 Mart 2024 | 1.053 Okunma Mert Hakan hakemi tehdit ederek sindirdi 11 Mart 2024 | 655 Okunma Şimşek, mutlak kırmızıyı atladı 09 Mart 2024 | 353 Okunma Beşiktaş’ın penaltısı güme gitti 04 Mart 2024 | 855 Okunma Dzeko ve Tadic yakışanı yaptı 03 Mart 2024 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar