Fındıkkurdu Valbuena!

Fenerbahçe, çok kritik haftada rakipleri yol almış giderken, çok ama çok önemli bir galibiyet aldı. Çok mu iyi oynadılar? Hayır... Ama bir adam var ki zaman zaman halı saha futbolu gibi oynasa da inanılmaz bir özveri...

Fenerbahçe, çok kritik haftada rakipleri yol almış giderken, çok ama çok önemli bir galibiyet aldı. Çok mu iyi oynadılar? Hayır... Ama bir adam var ki zaman zaman halı saha futbolu gibi oynasa da inanılmaz bir özveri, inanılmaz bir mücadele örneği gösteriyor. Bu adam fındıkkurdu kadar küçük, yaşı bir hayli ilerlemiş bir Fransız... Dün gece iki gol attı, bir golün de neredeyse asistini yaptı. Kimse ona, "Yok geri gelmiyormuş, yok rakibini kovalamıyormuş" gibi toz kondurmaya kalkmasın. Allah korusun 3-5 hafta sakatlık durumu gelse Fenerbahçe çok şey kaybeder.
Fenerbahçe dün geceye iyi başladı. İlk yarım saat kontrol Sarı Kanarya'daydı. İşte bu dakikalarda Valbuena çok iyi ortaladı, Josef de Janssen'in önüne indirdi o da golü yaptı.. Ne olduysa bu dakikadan sonra oldu. Alanya elini kolunu sallayarak Fenerbahçe'nin üzerine gelmeye başladı. Pozisyonlar buldu ve öyle bir gol attılar ki, amatör takım bile böylesine bir pozisyon hatası yapmaz. Emre Akbaba bomboş pozisyonda ceza alanı içinde topla buluştu ve 1-1 yaptı. "Yine mi sıkıntı" diyordu ki Fenerbahçe, Valbuena bu golden sonra hemen Fenerbahçe'yi yine öne geçirdi. Yeni transfer Janssen, yararlı bir transfer gibi görünüyor... Penaltı kazandırdığı pozisyonda ekmeğini taştan çıkarttı. Gitti faulle karışık topu kaptı, ceza alanına girdi ve penaltıyı aldı. Üstelik Janssen arkadaş canlısı ve sıcakkanlı bir çocuğa da benziyor.
Gelelim Fenerbahçe'nin asıl problemine;
Fenerbahçe takım savunmasını beceremiyor.
Ceza alanı içinde inanılmaz yerleşim hatası yapıyorlar ve iki kalecisi de hala formsuz.
Ne Neto ne Neustadter ne de dün gece oynamayan Skrtel bu takımın savunmasını toparlayamazlar. Her şey iyi giderken bir bakmışsınız Fenerbahçe çok komik çok anlamsız bir gol yiyivermiş. Tıpkı dün geceki ya da daha önceki maçlarda yedikleri gibi.
Ve son söz hakem Mete Kalkavan için;
Alanya ilk yarıda iki elle oynama penaltısı bekledi bana göre hakemin devam kararı doğru. Birinde mesafe çok yakın diğerinde ise vücuttan sekip eline çarpıyor.
Janssen'e yapılan harekette penaltı kararı doğru ama penaltı öncesi Janssen bence topu faulle kazandı.

"Yok geri gelmiyormuş, yok rakibi kovalamıyormuş... Allah korusun Valbuena sakatlanıp 3-5 hafta takımdan uzak kalsa, F.Bahçe çok şey kaybeder"

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şampiyonluk Fener için bitti 23 Nisan 2024 | 2.767 Okunma Hakemi beğendim 22 Nisan 2024 | 438 Okunma İki yanlış kararı VAR düzeltti 15 Nisan 2024 | 664 Okunma Ali Bey, Galatasaray’dan nefret ediyor 08 Nisan 2024 | 676 Okunma Kardeşler’in iki önemli hatası 04 Nisan 2024 | 432 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar