Yeni il başkanları; Diyarbakır, Mardin

MardinDemografik yapı itibariyle Türkiye’nin en zengin illerindendir Mardin, hatta bu zenginlikte İstanbul’dan sonra Mardin gelir dersek abartmış olmayız.Türk, Kürt, Arap ve Göçmen, Türkmen vatandaşların...

Mardin

Demografik yapı itibariyle Türkiye’nin en zengin illerindendir Mardin, hatta bu zenginlikte İstanbul’dan sonra Mardin gelir dersek abartmış olmayız.

Türk, Kürt, Arap ve Göçmen, Türkmen vatandaşların yaşadığı, yine Müslüman, Hristiyan ağırlıklı dini ve mezhebi çeşitliliğin görüldüğü ildir Mardin. Bu çeşitlik büyük bir zenginlik olsa da siyasi tercihlerde ayrışmaya sebebiyet verebiliyor. Bu yüzden siyasi mekanizmanın bu çeşitlilikleri dikkate alması kaçınılmazdır.

Mardin’de Milletvekili aday belirlemelerinde bu demografik zenginlik genellikle dikkate alınıyor. Aslında nüfus olarak küçük şehirlerde ‘bizdencilik’ her zaman var olmuştur olacaktır da. Öyle ki kimi yerlerde çekirdek aileler dahi kendilerini önceleme gereği duymuşlardır.

Sadece bir kişinin tercih edilebildiği il başkanlığı yüzünden atamada sorun beklenen illerdendi Mardin. Lakin titiz çalışmayla atanan Nihat Eri ismine hiçbir Mardinli omuz silkmedi. Çünkü Mardinliler, “Nihat Eri, Mardin’in çok yakıdan tanıdığı, bildiği bir isim ve geçmiş dönemlerde TBMM’de şehrimizi başarıyla temsil eden bir siyasetçi. Bizden biri, her kesimin kendisini il başkanı olarak istemesi mümkün olmasa da kimsenin yadırgamadığı bir isimdi” diyor.

USTAD Başkanı Ahmet Akgül ile konuştum, “Siyasi hayatına başlarken önceden sahip olduğu gayri menkullerinin bir kısmını, siyasetini şaibesiz sürdürmek için satıp siyaset sürecinde harcamıştır. Ayrıca Milletvekilliği yaptığı dönemde de Nihat Eri ile ilgili şaibeli herhangi bir işe rastlanmamıştır.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Soros'çu vakıfların kış dönemi saldırıları başladı 15 Aralık 2018 | 6.787 Okunma Deli dana Trump 15 Ağustos 2018 | 5.488 Okunma Türkiye, Türk Bandıralı ABD gemisi idi 01 Ağustos 2018 | 5.976 Okunma ABD ile iadeler sorunu 28 Temmuz 2018 | 120 Okunma Kazanırken Alman, kaybederken göçmen, ama her daim bizim Mesut Özil 25 Temmuz 2018 | 179 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar