Seçimler Yapılamayacak Mı?

Ankara Cumhuriyet Savcılığı 10 Ekim günü DAEŞ’ın Ankara’da gerçekleştirdiği saldırının  “seçimleri erteletmek ve kaos çıkartmak” amacı...

Ankara Cumhuriyet Savcılığı 10 Ekim günü DAEŞ’ın Ankara’da gerçekleştirdiği saldırının  “seçimleri erteletmek ve kaos çıkartmak” amacı taşıdığını açıkladı.

Bunu anlamak mümkün ve (DAEŞ’in çok ortaklı şirket olduğunu unutmadan) DAEŞ için Türkiye ciddi bir tehdit oluşturduğunu anlıyoruz. İnançlarımızın sağlamlığı, insanlarımızın bilincinin daha yüksek olması, propagandalarının Türkiye tarafından etkisizleştirilmesi, diğer ülkelerle beraber hareket etmesi vs. Burada anormallik yok, anormal olan bizim bir kısım medya ve kinci analistlerimizin aylar önceden olası erken seçimlerle ilgili söyledikleridir.

Şöyle 3-4 ay gerilere gidip o cenahın gazetelerinde yazdıklarına, televizyon kanallarında söylenenlere bakalım. Bakalım ki Ankara Cumhuriyet Savcılığının Ankara katliamı ile ilgili söyledikleriyle ilgili fotoğrafın bütününü görebilelim. 
"Türkiye artık gittikçe tehlikeli bir sürece girdi, dolayısıyla ‘Saray tarafından’ düşünülen erken seçimler olamayacak."

Bir diğeri, "Türkiye gitmek zorunda kaldığı erken seçimi yapamayacak..."
En akıllıları, "Türkiye erken seçim istese de olaylar öyle artacak ki, öyle kan akacak ki seçim bile yapılamayacak" diyordu.

Şimdi birileri “biz Erdoğan’dan, Erdoğan’ın toplumu kutuplaştırmasından, barışı zedelemesinden dolayı bu endişeyi dile getiriyorduk” diyebilir. Merak etmeyin bu konuyu da aşağıda irdeleyeceğiz.

Evet, çok kan aktı, çok öldük. Ancak unutmamamız gereken bir şey daha var:
Türkiye bu kanlı ve acı süreçleri daha önce de yaşamıştı. Ankara saldırısında ölen vatandaşlarımızın sayısının fazla olması dışında benzer çok ağır saldırıları hem dünya hem de ülkemiz olarak çok yaşadık.

1989-1996 yılları arasında 1 Cumhurbaşkanlığı, 2 milletvekilliği, 2 de Yerel seçim yapılmıştı. 5 seçimin yapıldığı o 6 yılda dağlardaki çatışmalar dışında günde 20-30 insanımız sokak ortasında katlediliyordu. İşte o yıllarda kimse seçimlerin yapılamayacağını aklından geçirmemişti. Kaldı ki 4 aydan beridir "seçimleryapılamayacak" dendiğinde henüz Ankara Saldırısı falan da yoktu ve koalisyon arayışları devam ediyordu. Bu yüzden bizimkilerin, “seçimler yapılamayacak” kehanetinin! menbaına inmememiz gerek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Soros'çu vakıfların kış dönemi saldırıları başladı 15 Aralık 2018 | 6.787 Okunma Deli dana Trump 15 Ağustos 2018 | 5.488 Okunma Türkiye, Türk Bandıralı ABD gemisi idi 01 Ağustos 2018 | 5.976 Okunma ABD ile iadeler sorunu 28 Temmuz 2018 | 120 Okunma Kazanırken Alman, kaybederken göçmen, ama her daim bizim Mesut Özil 25 Temmuz 2018 | 179 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar