Merhaba Ey Sırrı Furkan merhaba

Tarih miladi 571 yılını gösterirken Abdulmuttalib’in oğlu Abdullah vefat etmiş ve geriye hamile olan eşini bırakmıştı. Abdullah’ın vefatından kısa bir süre sonra eşi Âmine Hatun bir erkek çocuk...

Tarih miladi 571 yılını gösterirken Abdulmuttalib’in oğlu Abdullah vefat etmiş ve geriye hamile olan eşini bırakmıştı. Abdullah’ın vefatından kısa bir süre sonra eşi Âmine Hatun bir erkek çocuk dünyaya getirmiş ve adını Muhammed ibn-u Abdullah koymuştu.

O günlerde, yıllarda hiçbir çocuk dünyaya gelen küçük Muhammed’in yerinde olmak istemezdi. Neden istesin ki?Karanlık çağın en koyu döneminin yaşandığı bir bölgede babasız olmak, babasız kalmak o kadar kolay mı?Hiç kimse yetim olmayı istenmezken aşiretlerin “sahibine göre” muamelelere tabi tuttuğu bir toplumda yetim olmak hiç arzu edilir mi?

Muhammed sadece babasız mı kalmıştı?

“Kimsesi yoksa ezilmeli”anlayışının hâkim olduğu memlekette bir de annesiz kalmak bir çocuk için dayanılır gibi değildi.Zorda kaldığında, haksızlığa uğradığında eteğinden tutacak, kucağına sığınacak yegâne varlık olan anneden de mahrum kalmak… Muhammed hem yetim ve hem öksüz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Soros'çu vakıfların kış dönemi saldırıları başladı 15 Aralık 2018 | 6.787 Okunma Deli dana Trump 15 Ağustos 2018 | 5.494 Okunma Türkiye, Türk Bandıralı ABD gemisi idi 01 Ağustos 2018 | 5.980 Okunma ABD ile iadeler sorunu 28 Temmuz 2018 | 121 Okunma Kazanırken Alman, kaybederken göçmen, ama her daim bizim Mesut Özil 25 Temmuz 2018 | 182 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar