Mardin’e yürek hizmeti

Yaklaşık 9 ay kadar önce bölgede pek çok Büyükşehir, il ve ilçe belediyesine kayyum atandı. Kayyum olarak atanan Vali ve kaymakamların hizmet noktasında yapacakları merak konusuydu. Dolayısıyla bütün...

Yaklaşık 9 ay kadar önce bölgede pek çok Büyükşehir, il ve ilçe belediyesine kayyum atandı. Kayyum olarak atanan Vali ve kaymakamların hizmet noktasında yapacakları merak konusuydu. Dolayısıyla bütün gözler, kulaklar dikkatler kayyumların üzerindeydi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Mardin ile Van Büyükşehir Belediyeleri, Batman, Siirt gibi önemli şehirlerin belediyeleri halk tarafından takibe alındı ve en küçük bir yenilik derhal fark ediliyor.

Bundan bir ay kadar önce Mardin'e gitmiştim, belediyenin çalışmaları ile ilgili sorduğum soruya vatandaştan aldığım ilk yanıt:

“Bakıma muhtaç, hasta, kimsesizlerin evlerine gelip ev temizliği yapmalarından tutun tıraşlarımıza kadar ne ihtiyaç varsa karşılıyorlar, daha ne olsun?” sözleri anlamlıydı. Diğer bir yaşlı bey, “Bak kardeşim” diye başladı sözlerine, “Vali bey bizim neye hasret kaldığımızı biliyor, daha birkaç ay oldu, ama çok çalışıyor.” olmuştu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Soros'çu vakıfların kış dönemi saldırıları başladı 15 Aralık 2018 | 6.787 Okunma Deli dana Trump 15 Ağustos 2018 | 5.494 Okunma Türkiye, Türk Bandıralı ABD gemisi idi 01 Ağustos 2018 | 5.980 Okunma ABD ile iadeler sorunu 28 Temmuz 2018 | 121 Okunma Kazanırken Alman, kaybederken göçmen, ama her daim bizim Mesut Özil 25 Temmuz 2018 | 182 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar