Hayatta Tesadüfe Yer Yoktur

Yeni seçilmişti, hayırlı olsuna gidememiştim, giden dostlara mazeretimi ve tebriklerimi iletmelerini istemiştim. Bu yüzden mahcuptum, görünce yeniden özür ve tebriklerimi iletecektim. Haftalar sonra gördüm, hal hatır sorduktan...

Yeni seçilmişti, hayırlı olsuna gidememiştim, giden dostlara mazeretimi ve tebriklerimi iletmelerini istemiştim. Bu yüzden mahcuptum, görünce yeniden özür ve tebriklerimi iletecektim.

Haftalar sonra gördüm, hal hatır sorduktan sonra ben mazeretimi söylemeden“Hocam tebrik ve dualarınızı aldım, çok teşekkür ediyorum” dedi ve devamında,“Çözüm Sürecinin sağlıklı yürümesi için Akil Adamlarla yetinmek doğru değil, Ak Parti dâhil kimse bu konuda etkinlik, panel, konferans düşünmüyor, bu konuda üniversite zaten bu dünyada yaşamıyor gibi davranıyor.  STK’ların çabası değerli, ama özellikle ülkenin batısına sürecin ehemmiyetini kitlelere ulaştırma konusunda ciddi sıkıntı var. HDP süreci sadece Kürdistan’da anlatıyor. Sizin Platform olarak hem bölgede hem de İzmir, Manisa, Aydın gibi illerde Çözüm Süreci ile ilgili toplantılarınızı takip ettim, çok yararlı geçmesi sevindiriciydi. Bu çalışmayı yaymaya yönelik hükümetten de destek alarak bir şeyler yapamaz mısınız?”

Kendisine teşekkür ettikten sonra bu tür ziyaretlerde bulunurken hükümetten zerre-i miskal destek almadığımız gibi, ziyaretlerden sonra da hükümetten bir teşekkür bile gelmediğini söylediğimde “Yapmayın Hocam, ben bu gayretinizi gittiğim her ilde duyuyorum, herkes takdir ediyor, hükümet hiç ilgilenmedi mi?” diye sordu. Ben, “Biz de kendi BARONLARIMIZA takılıyoruz, perdeleniyoruz, karartılıyoruz” deyince “desenize dert aynı” dedi iç çekerek.

Tahir Elçi hakikaten barıştan yanaydı. Kamuoyu onu “Bazı eylemleri terör olsa da PKK terör örgütü değil” sözlerinden tanıyor. Tahir Elçi Baro Başkanı olmadan önce de sonra da barış sevdalısıydı. Kürt sorunu ile ilgili de farklı düşünüyorduk, ama barış için çırpındığının şahidiyim.

Tahir Elçi yine barış vurgularının hâkim olduğu son basın açıklamasında vuruldu. Kaza mı, arada mı vuruldu, tasarlanmış mıydı bilmiyoruz. Olay olup bittiği için temennim cinayetin planlı olmamasıdır. Ölüm her haliyle acı, ama tasarlanarak gerçekleşmemesi az da olsa hafifletir acımızı.

Şimdi hükümete düşen arkasında kim olursa olsun, kasıt ve planlanmış bir saldırı olup olmadığı ortaya çıkarılmasıdır. Planlanmamış ise de kimin silahından çıktığı tespit edilsin. Elbette bu şartlarda çok zor, Başsavcılığın bütün hassasiyetlerine rağmen ilk iki gün olay yeri incelemesinin bile sağlıklı yapılamadığı bir saldırıdan bahsettiğimin farkındayım. Bu zorluklarla beraber mutlaka ama mutlaka fail ortaya çıkarılmalı. Bu olayın aydınlatılması hayati önem taşıyor. Faili meçhul kalması o kurşunun Türkiye’nin 78 milyonuna sıkılması kadar tehlikelidir. Olayın seyri ile ilgili TESADÜF nitelemeleri yetkililer tarafından dikkate alınmamalı. Biliyoruz ki hayatta şans, uğur/suzluk gibi tesadüfe de yer yoktur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Soros'çu vakıfların kış dönemi saldırıları başladı 15 Aralık 2018 | 6.787 Okunma Deli dana Trump 15 Ağustos 2018 | 5.488 Okunma Türkiye, Türk Bandıralı ABD gemisi idi 01 Ağustos 2018 | 5.976 Okunma ABD ile iadeler sorunu 28 Temmuz 2018 | 121 Okunma Kazanırken Alman, kaybederken göçmen, ama her daim bizim Mesut Özil 25 Temmuz 2018 | 179 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar