Hadisler ve Resul-i Ekrem'in yetiştiği toplum

Hadis Usul-u Uzmanı ve alanında ezberinde boşluk bulunmayan, ama analitik düşünce konusunda yetersizliği ortaya çıkan bir hocanın karşısına hadis ilmini, usulunu, hatta ‘hadisin ne'liğini bilmeyen ve üstelik...

Hadis Usul-u Uzmanı ve alanında ezberinde boşluk bulunmayan, ama analitik düşünce konusunda yetersizliği ortaya çıkan bir hocanın karşısına hadis ilmini, usulunu, hatta ‘hadisin ne'liğini bilmeyen ve üstelik –hâşâ- “ilk muharrik olma dışında işlevsiz ve adeta tatile çıkan tanrı inancı” demek olan DEİZM'e inanan birisi çıkarılınca tartışma iğrençleşti.

“Kız bebeğin mi, yoksa erkek bebeğin mi çişi daha çok kokar?

Deve sidiği karışımsız içilse mi şifa olur, yoksa sütle karıştırılarak mı?

Kadının sünnet edilmesi mi yararlı, yoksa edilmemesi mi?”

Kur'an, Din, peygamber, hadis, sünnet denince aklına bunlar gelmiş DEİST Caner Taslaman'ın. Beri tarafta lafzı kutsadığı için Allah akıl vermiş, basiret ve feraset vermiş, “Allah dilediğine hikmet vermiş” ve bu söyledikleriniz din ile değil, toplumun öteden beri kabulleri ile alakalıdır diyemeyen Ebubekir Sifil.

Vahiyle şereflenen aklımızı etkin kullanma mesuliyetimiz gereği, “Bu tür rivayetler peygamberlikte ve peygamberlikle gelen ‘sağlık bilgileri' değil, bunlar asırlardır Arap coğrafyasında doğru kabul edilen sağlıkla alakalı bilgilerdi, dolayısıyla bu tür konular ‘Peygamber/lik, din' başlığı altında değil, belki ‘Arap inancı ve örfünde sağlık bilgisi' başlığı altında tartışılabilir” denilmeliydi, denmedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Soros'çu vakıfların kış dönemi saldırıları başladı 15 Aralık 2018 | 6.787 Okunma Deli dana Trump 15 Ağustos 2018 | 5.494 Okunma Türkiye, Türk Bandıralı ABD gemisi idi 01 Ağustos 2018 | 5.980 Okunma ABD ile iadeler sorunu 28 Temmuz 2018 | 121 Okunma Kazanırken Alman, kaybederken göçmen, ama her daim bizim Mesut Özil 25 Temmuz 2018 | 182 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar