Ferisi ahlaklı İran

Daha önce HAMENEY VE AHMEDİNEJAD’A AÇIK MEKTUP başlıklı bir İran güzellemesi yazmıştım. Dostlardan kimileri ağır bulmuş ve kırılmışlardı. Şimdi o gün...

Daha önce HAMENEY VE AHMEDİNEJAD’A AÇIK MEKTUP başlıklı bir İran güzellemesi yazmıştım. Dostlardan kimileri ağır bulmuş ve kırılmışlardı. Şimdi o gün yazdıklarımın çok hafif kaldığını gördüm ve kırılmaya hazır dostlar! kalmışsa onların da işini kolaylaştırmak için bu yazıyı kaleme aldım.

İran, daha doğrusu Şiilik için öteden beri söylenmedik laf kalmamıştı. Sünni, Vehhabi âlimlerden kimileri Şia için,

Sünniliğin önünün kesilmesi için, İslam dinini bulandırmak için Yahudilerin kurduğu mezhep” demiş (ben bununla ilgili olmadığım gibi bu iddiaya “şimdilik” inanan biri de değilim)

Kimileri “Ali’nin intikamı uğruna Sünnilerden intikam almak için (hangi akla hizmetse) her türlü dalavere, takiye, münafıklık yapabileceklerini” iddia etmişti.

Bazıları da –ki bunlar son dönem müellifleri- “Şiiler tıpkı İsrail gibi Sünni dünyada kangren olsun diye Batı ve Yahudiler tarafından destekleniyor, bu destek, İsrail’in İran’a (Saddam’la savaşında silah yardımında bulunduğu gibi)direkt destek olabildiği gibi, zaman zaman höt-möt demesi şeklinde oluyor, yoksa bunlar asla birbirine zarar vermezler” diyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Soros'çu vakıfların kış dönemi saldırıları başladı 15 Aralık 2018 | 6.787 Okunma Deli dana Trump 15 Ağustos 2018 | 5.494 Okunma Türkiye, Türk Bandıralı ABD gemisi idi 01 Ağustos 2018 | 5.980 Okunma ABD ile iadeler sorunu 28 Temmuz 2018 | 121 Okunma Kazanırken Alman, kaybederken göçmen, ama her daim bizim Mesut Özil 25 Temmuz 2018 | 182 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar