Birleşik Devletlerdeki yangın

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini, ABD yönetimindeki karmaşaya binaen, "Washington'u aramak istediğimizde kimi arayalım?" diye dalgasını geçmiş.Haksız değil Mogherini, ABD...

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini, ABD yönetimindeki karmaşaya binaen, "Washington'u aramak istediğimizde kimi arayalım?" diye dalgasını geçmiş.

Haksız değil Mogherini, ABD çelişkiler ülkesine dönüştü. Türkiye ile ilişkilerindeki kafa karışıklığını gideremeyen ABD, müttefik bellediği YPG ile de mesafeli durmaya başladı. Öte yandan Sarraf davasında Türkiye aleyhtarı pozisyonda ısrarcı.

ABD yönetimi dış politikasını bozuk para gibi harcamaya devam ediyor.

Uluslararası ilişkilere kafa yoranlar Amerikan dış politikasının başkanlara göre değişmeyeceğini bilirler. ABD dış politikası Trump ile ciddi bir değişiklik göstermeyeceğine göre Birleşik Devletlerde olan biteni okumak zorlaşıyor. Zaten iç politikada sistemin kendisi başkanları bir yerde tutuyor, yani iç politikada da Trump’ın gidebileceği ciddi bir değişiklik ihtimali bulunmamaktadır.

O zaman nedir Amerika’daki yangın, nedir bu Trump muhalefeti?

Amerika Yeni Dünya Düzeni kavgasına sahne oluyor. Amerika merkezli Küreselcilerle ulusalcılar arasında yaşanan çekişme 21. Yüzyılın geleceği ile alakalıdır. Bir yandan Küreselciler, öte yandan Amerikan ulusalcılarının yer aldığı kavga gittikçe büyüyeceğe benziyor. Obama’ya ikinci döneminden itibaren diz çöktüren küreselciler, Trump’a da, “gelme, gelirsen bize uyacaksın yoksa sana rahat yok” dediler. Trump teslim olmadı, mücadele etti, lakin Trump’ı en yakınındakilerle vurmaya başladılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Soros'çu vakıfların kış dönemi saldırıları başladı 15 Aralık 2018 | 6.787 Okunma Deli dana Trump 15 Ağustos 2018 | 5.494 Okunma Türkiye, Türk Bandıralı ABD gemisi idi 01 Ağustos 2018 | 5.980 Okunma ABD ile iadeler sorunu 28 Temmuz 2018 | 121 Okunma Kazanırken Alman, kaybederken göçmen, ama her daim bizim Mesut Özil 25 Temmuz 2018 | 182 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar