AB'ye İngiliz darbesi

Avrupa'nın en büyük ülkesi, güneşi batmayan imparatorluktu İngiltere. Sömürgelerini ‘İngilizleştirmek' için dilini uzak doğu ülkelerine zorla kabul ettirdi. Bugün hala Pakistan, Hindistan gibi ülkelerde en...

Avrupa'nın en büyük ülkesi, güneşi batmayan imparatorluktu İngiltere. Sömürgelerini ‘İngilizleştirmek' için dilini uzak doğu ülkelerine zorla kabul ettirdi. Bugün hala Pakistan, Hindistan gibi ülkelerde en çok bilinen hatta resmi olan dil AB'nin de ortak dili olan İngilizce.

İngiltere Avrupa Birliğinden çıkma tartışmalarına 2008 ekonomik krizinde başlamıştı. Yaklaşık 8 yıl süren tartışmalar dün. Her platformda “Birlik bize zarar veriyor” diyen İngilizler Perşembe günü AB'ni oyladı, referandumda İngilizlerin % 52'si AB'nden çıkalım dedi.

Bizi on yıllardır oyalayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadesiyle “Halkının büyük çoğunluğu Müslüman olduğu için Türkiye'yi Birliğe almayan” AB artık çazibesini yitirmiştir.

İngilizler bu referandum sonuçları ile “AB bizim için zararlıdır” demiş oldu ve referandumdan AB'nde kalalım tarafında yer alan Başbakan Cameron istifa edeceğini açıkladı.

İngilizler AB'nin kendileri için yük olduğuna inanıyor. Haksız sayılmazlar,İngiltere  AB'ne yılda 19 Milyar Sterlin veriyor. Bu paranın İngilizlerin refah seviyesini çok yukarılara çekeceği düşüncesi referandumun sonuçlarını etkileyen bir unsurdu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Soros'çu vakıfların kış dönemi saldırıları başladı 15 Aralık 2018 | 6.787 Okunma Deli dana Trump 15 Ağustos 2018 | 5.488 Okunma Türkiye, Türk Bandıralı ABD gemisi idi 01 Ağustos 2018 | 5.976 Okunma ABD ile iadeler sorunu 28 Temmuz 2018 | 120 Okunma Kazanırken Alman, kaybederken göçmen, ama her daim bizim Mesut Özil 25 Temmuz 2018 | 179 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar