Abdulhalık Arca ile TEOG üzerine

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “TEOG’u kaldırıyoruz” açıklamasının ardından konuya katkı sunmaktan ziyade daha çok “bağcıyı dövme” niyetindeki...

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “TEOG’u kaldırıyoruz” açıklamasının ardından konuya katkı sunmaktan ziyade daha çok “bağcıyı dövme” niyetindeki yorumları dinledik. Bana da, “nedir bu sınavların hali?” diye çok soruldu.

Konuya vakıf değildim, lakin taleplere bigâne de kalamazdım. Bu sorunu ve çaresini iyi bilen ve pek çok konuda bilgeliğinden istifade ettiğim Dicle Üniversitesi Türk Dili Okutmanı Abdülhalık Arca Hocam ile konuştuk.

MEB’in konu ile ilgili çalışmalarında bu değerli önerileri de dikkate alacağını ümid ediyoruz. Buyurun:

TEOG ve yerine gelecek sistem tartışılıyor, sizce ortaokul sonrası sınavlarda neye dikkat edilmeli?

-Öncelikle TEOG'un ve sonrasında gelecek sistemin tartışılmasını yararlı gördüğümü belirtmek isterim; zira tartışmanın, hakikati ortaya çıkarmak gibi bir huyu vardır. Tartışmanın bu amacına ulaşabilmesi için de üç husustan kaçınmak gerekir:

Milli Eğitim Bakanlığı TEOG'un yerine ikame edilecek sistem üzerindeki çalışmalarını ikmal etmedi henüz; ancak basına yansıdığı kadarıyla üçlü formül üzerinde durulmaktadır. Nasıl bir tablonun ortaya çıkacağını yakında hep beraber göreceğiz. Temennim, nihai karara varıncaya kadar, eğitim-öğretimin bileşenlerinin bu müzakere/değerlendirme sürecine dâhil edilmesidir. Bu anlayış, görece, ''en iyi sistem''e ulaşmada yararlı olacaktır. Yapılacak sınavlarda gözetilmesi gereken hususların bazılarını ise şöyle sıralayabilirim:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Soros'çu vakıfların kış dönemi saldırıları başladı 15 Aralık 2018 | 6.787 Okunma Deli dana Trump 15 Ağustos 2018 | 5.488 Okunma Türkiye, Türk Bandıralı ABD gemisi idi 01 Ağustos 2018 | 5.976 Okunma ABD ile iadeler sorunu 28 Temmuz 2018 | 120 Okunma Kazanırken Alman, kaybederken göçmen, ama her daim bizim Mesut Özil 25 Temmuz 2018 | 179 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar