İyi şeyler oluyor diye korkmak...

Bildim bileli insanlar, “Bugün çok güldüm, kesin kötü bir haber alırım” ya da “Bugünlerde iyi haberler alıyorum, kesin kötü bir şeyler olacak…” diyorlar. Bazen öyle de çıkardı....

Bildim bileli insanlar, “Bugün çok güldüm, kesin kötü bir haber alırım” ya da “Bugünlerde iyi haberler alıyorum, kesin kötü bir şeyler olacak…” diyorlar. Bazen öyle de çıkardı. Bundan 6-7 yıl önce olmalı, bir yazımın başlığı “İYİ ŞEYLER OLUYOR, KORKUYORUM” idi.

İyi haberleri, iyi gelişmeleri çok bekledik. Hayır olmuyor değildi, olan güzellikler kursağımızda kalıyordu. Tekin bir bölge, tekin bir ülke değildi Türkiye. 7 değil, 27 düvelin istihbaratının cirit attığı bir ülkeden bahsediyoruz. Bizi kendimize bırakmadılar ve bu millete iyi olmayı çok gördüler.

Bu yüzden mesela Türkiye Avrupa kupalarında iyi bir sonuç mu alıyordu?

Ondan hemen sonra bir saldırı ile hevesimiz kursağımızda kalıyordu.

Hükûmet ülke barışı için bir adım mı attı? Tam buna sevinecek iken bir patlama ve maalesef sevinemeden hayatını kaybedenlerin yasını tutmaya başlardık.

Son 20 aydır peş peşe iyi haberler alıyoruz, önceleri kötü haber gelir diye bekleyenler, “oh, bugün de bir şey olmadı” diye şükrettiler. Lakin FETÖ elebaşısı Pensilvanya alçağının hiçbir sözü tutmayınca insanımızda iyi haberden sonra kara haber beklentisinin bir kader olmadığı inancı hâkim oldu. Bu da toplumun inancını, dinamizmini kavileştirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Soros'çu vakıfların kış dönemi saldırıları başladı 15 Aralık 2018 | 6.787 Okunma Deli dana Trump 15 Ağustos 2018 | 5.488 Okunma Türkiye, Türk Bandıralı ABD gemisi idi 01 Ağustos 2018 | 5.976 Okunma ABD ile iadeler sorunu 28 Temmuz 2018 | 120 Okunma Kazanırken Alman, kaybederken göçmen, ama her daim bizim Mesut Özil 25 Temmuz 2018 | 179 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar