Irak ve Suriye vatandaşı olmaktan gurur duyan var mı?

Kuruldukları günden beridir kan ve gözyaşının durmadığı Suriye ve Irak, İngilizlerin işgal ederek aldıkları topraklar üzerinde kuruldu. Osmanlı döneminde asırlarca huzurun egemen olduğu bu topraklar...

Kuruldukları günden beridir kan ve gözyaşının durmadığı Suriye ve Irak, İngilizlerin işgal ederek aldıkları topraklar üzerinde kuruldu. Osmanlı döneminde asırlarca huzurun egemen olduğu bu topraklar paylaşım sonrası katliamlardan kurtulamadı.

O gün bu devletlerle sınırlarımızı tespit edenler, bugünü hesaba katarak fitne kapısını sonuna kadar açık bıraktılar. 1916, 1922 antlaşmalarını bize dayatanlar Türkiye’nin sınır ötesini hem onlar için hem de Türkiye için “sorun” olacak şekilde belirlemişlerdi.

Konumuz sadece sınır antlaşmaları değil, 1916’daki paylaşımda Osmanlı ile sorunsuz yaşayan Kürtlerin nasıl parçalandıkları ve bugün Fransızlarla İngilizlerin çizdikleri sınırlara duyulan saygıya öfkeliyim.

Neden mi?

Osmanlı Devleti yönetiminde ve yönetim anlayışında her devlette görülen yanlışların maksimum onda biri vardı. Adalette, eşitlik ve özgürlükte Osmanlı diğer devletlerin en az on katı daha adil, daha eşitlikçi ve özgürlükçüydü. Onun yerine kurulan Türkiye, zaman zaman ciddi anti demokratik, jakoben uygulamalara sahip olsa da en kötü döneminde bile İran, Irak ve Suriye gibi ülkelerden daha yaşanılabilir bir ülke olmuştur. Bu sebeple Türkiye’de yaşayan hiçbir dindar, hiçbir laik, hiçbir Alevi, hiçbir Arap, Türkmen, Kürt, “Keşke Suriye’de ya da Irak veya İran’da yaşasaydık” demezler, lakin Irak, Suriye ve İran’da yaşayan başta Kürtlerin %95’i olmak üzere diğer dini ve etnik unsurlar, “keşke Türkiye’de yaşasaydık” diye iç geçirirler.

Son aylarda yaptığı etkinliklerle göz dolduran Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, gazetemiz Milat ile geçtiğimiz Pazar günü Diyarbakır’da “Misak-ı Milli’den 15 Temmuz’a” başlıklı bir panel düzenlediler. Gazetemiz yazarlarından Sabiha Doğan’ın moderatör olduğu panelde konuşmacılar, Ahmet Zeki Gayberi, Serdar Arseven, Bayram Zilan ve bendenizdim. Milat Gazetesi muhabiri iken 15 Temmuz FETÖ işgal teşebbüsü gecesi gazimiz olan Enes Babacan da o geceyi anlattı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Soros'çu vakıfların kış dönemi saldırıları başladı 15 Aralık 2018 | 6.787 Okunma Deli dana Trump 15 Ağustos 2018 | 5.488 Okunma Türkiye, Türk Bandıralı ABD gemisi idi 01 Ağustos 2018 | 5.976 Okunma ABD ile iadeler sorunu 28 Temmuz 2018 | 120 Okunma Kazanırken Alman, kaybederken göçmen, ama her daim bizim Mesut Özil 25 Temmuz 2018 | 179 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar