ABD'nin çöküşünü Türklerle Kürtler hızlandırdı

DEAŞ ile mücadele adı altında bölgeye iyice yerleşen ABD burada kalıcı olmanın yolunu Suriye PKK’sı olan YPG ile buldu. Bir sabah uyandığımızda “DEAŞ bitti, operasyonları durduruyoruz” diyen ABD-YPG...

DEAŞ ile mücadele adı altında bölgeye iyice yerleşen ABD burada kalıcı olmanın yolunu Suriye PKK’sı olan YPG ile buldu. Bir sabah uyandığımızda “DEAŞ bitti, operasyonları durduruyoruz” diyen ABD-YPG ittifakı yeni hamlelerle bölgeyi ateşe atmaya hazırlanıyor.

Kimse dönüp ABD’ye, “Bu DEAŞ nasıl bitti? Madem DEAŞ bu kadar kolay bitecekti, o zaman bölgeye bu kadar mühimmatı neden yığdınız?” diye sormuyor. Hatta canlı yayında kendi araçlarıyla DEAŞ’li teröristleri başka bölgelere tahliye eden ABD’ye, “Bu ne Coni?” diyen de çıkmadı.

ABD Türkiye’yi kuşatma çalışmalarına hız verdi. Bunu Suriye’deki PKK üzerinden yapıyor. Türkiye’nin hassasiyetlerini bilmesine rağmen müttefik! ve stratejik ortak! Türkiye’yi bir oldu-bitti ile karıştırmak istiyor.

ABD’nin yaptığı tam anlamıyla fitnedir, kışkırtmadır. İşin garip tarafı YPG’liler de bunun fitne olduğunu bildikleri halde ABD’nin her emrine evet diyor.

ABD, Türkiye sınırında YPG’den oluşan 30 bin kişilik sınır ordusu kuracağını açıkladı. Yani ABD YPG için bir alan tahsis etmiş ve bu alanı Türkiye’den koruyacak. Biz boşuna fitne demiyoruz, ABD böyle yapmakla Kürtlere, “Bakın ben sizin için neler düşünüyorum, ama Türkiye karşı çıkıyor.” diyerek Kürtleri Türkiye’ye karşı kışkırtmak istiyor.

Tam da Suriye PKK’sı olan YPG’nin ABD tarafından fitlemesi ile başlayan gerginliğe bakıp “Türkiye-YPG savaşı” gibi komik bir yakıştırmaya girmeyin hemen. Elbette Türkiye ABD’nin mahalle bekçilerinden olan YPG ile savaşmaz. Savaş devletler arasında olur. ABD piyonu YPG’li teröristlerle Türkiye arasında yaşanması muhtemel olan, DEAŞ’le olduğu gibi çatışmadır, savaş değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Soros'çu vakıfların kış dönemi saldırıları başladı 15 Aralık 2018 | 6.787 Okunma Deli dana Trump 15 Ağustos 2018 | 5.494 Okunma Türkiye, Türk Bandıralı ABD gemisi idi 01 Ağustos 2018 | 5.980 Okunma ABD ile iadeler sorunu 28 Temmuz 2018 | 121 Okunma Kazanırken Alman, kaybederken göçmen, ama her daim bizim Mesut Özil 25 Temmuz 2018 | 182 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar