Yenişehir Belediyesi Sarıkamış şehidlerini unutmadı

Osmanlı’nın son dönemleri,Üşüşmüşlerdi topraklarının üstüne sırtlanlar,Batı Cephesi 1. Dünya Savaşı ile meşgulken, Güney Cephesi Hicaz bölgesinde savaşıyordu. Savaş...

Osmanlı’nın son dönemleri,

Üşüşmüşlerdi topraklarının üstüne sırtlanlar,

Batı Cephesi 1. Dünya Savaşı ile meşgulken, Güney Cephesi Hicaz bölgesinde savaşıyordu. Savaş gücünü kaybetmeyen milyonlarca inanan askerimiz, insanımız vardı. Lakin ülke öyle bir kuşatma altındaydı ki orduya ne yiyecek tedarik edilebiliyordu ne teçhizat.

Beş cephede birden savaşmak durumunda kalan Osmanlı, Çanakkale Zaferi’nde büyük pay sahibi olan Enver Paşa’nın hatası yüzünden Sarıkamış’ta Ruslara karşı ağır bir yenilgiye uğradı.

Mesele uzun;

İngilizlerin, parasını ödediğimiz savaş gemilerine el koyması, Alman askeri gücüne son derece güvenen Enver Paşa’yı Almanların safında I. Dünya Savaşına girmemize sevk etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Soros'çu vakıfların kış dönemi saldırıları başladı 15 Aralık 2018 | 6.787 Okunma Deli dana Trump 15 Ağustos 2018 | 5.488 Okunma Türkiye, Türk Bandıralı ABD gemisi idi 01 Ağustos 2018 | 5.976 Okunma ABD ile iadeler sorunu 28 Temmuz 2018 | 121 Okunma Kazanırken Alman, kaybederken göçmen, ama her daim bizim Mesut Özil 25 Temmuz 2018 | 179 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar