Zaman daralıyor

Tarzan zor durumda.. Ankara ilerlemeye devam ediyor. ABD seçim öncesi kararsızdı, şimdi daha da kararsız.. Şaşkın ördeğe döndü. Ne yapacaklarını bilmiyorlar. Kimi birlikten ayrılmak istiyor, kimi sokağa...

Tarzan zor durumda.. Ankara ilerlemeye devam ediyor. ABD seçim öncesi kararsızdı, şimdi daha da kararsız.. Şaşkın ördeğe döndü. Ne yapacaklarını bilmiyorlar. Kimi birlikten ayrılmak istiyor, kimi sokağa dökülmüş, biri ülkesini terk ediyor..

Almanya’daki Paralel Amerika FETÖ’cü sığınmacıları iade etmeyeceğini açıkladı. Şimdi ettikleri büyük lafların altında eziliyorlar.. ABD seçimleri sonrası, Hollanda seçimleri öncesi durumu kurtarmaya çalışıyorlar.

AB Almanya’yı yalnız bırakmadı. “Cumhuriyet gazetesi” operasyonunu ileri sürerek “Kırmızı çizgi”nin aşıldığını açıkladı.. Batının Truva atları, HRW, Amnesty gibi “sivil” (!) örgütler sustu şimdi sadece IPI’den ses geldi. Bölgede bunca olaylar olurken pek de sesleri çıkmıyordu.

Batı tercihini yaptı. Müttefiklerini bir kenara bırakıp, bir terör örgütünü tercih ettiler.. Başından beri PKK’ya, PYD’ye, DHKP-C’ye sahip çıktılar. Fehriye Erdal olayını biliyorsunuz. PKK-PYD’yi de bilmeyen kalmadı.. DAEŞ de aslında böyle bir örgüt. Bölgede ABD-AB, İsrail, Vatikan koalisyonun doğrudan ve dolaylı bir şekilde desteklediği, sağ-sol, Alevi-Sünni, Marksist-İslamcı, laik, liberal, demokrat görünümlü, Truva atı olarak dizayn edilmiş bir sürü örgüt var..

Kesdizani olayını iyi incelemek gerek. İzzeddin Duri Saddam’ın 2. Adamı idi. Gizli Cumhuriyet ordusunun başındaki kişi idi. Bu ordu daha sonra DAEŞ ile birleşti ve Musul’u işgal etti. İzzet İbrahim El Duri (1.7.1942,Tikrit), hem asker, hem politikacı Baas’ın yöneticisiydi. 2003’deki Amerikan işgaline kadar Irak Devrim Komuta Konseyi Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar