Yerel yönetimlerde aday belirlerken

Artık fiilen yerel yönetimler için başkan ve meclis üyeleri için aday belirleme süreci başladı. İnşallah yanlış isimler aday gösterilmez.Bana kalırsa, ne mevcut, ne de geçmişte bakanlık yapanları...

Artık fiilen yerel yönetimler için başkan ve meclis üyeleri için aday belirleme süreci başladı. İnşallah yanlış isimler aday gösterilmez.

Bana kalırsa, ne mevcut, ne de geçmişte bakanlık yapanları Belediye başkanlığına aday gösterelim diye kendinizi zorlamayın.. O konudaki ehliyet ve liyakat durumuna bakmak gerek. En uygun aday o mu, ona bakalım.. Allah’ın razı olacağı bir aday. Değilse bırakın gitsin. Tamam, tanınıyorlar, tamam hizmetleri var diye birilerini aday gösterirseniz, bakarsınız o birileri onların etrafını sarar ve ne vali dinlerler ne teşkilat.. Mahalle muhtarını bile emir komutalarına almak isterler.

“Şeyh uçmaz mürit uçurur” derler ya, adamı da uçururlar. Kimse ulaşamaz zat-ı devletlerine. 

Şüphesiz hepsi böyle değil, ama tecrübe onu gösteriyor ki, bu hatırlatmam konusunda isterseniz bir kere daha düşünün. Muhteris, megaloman birtakım adamlar ne hakim tanır, ne savcı. Emniyet müdürünü kendi emir subayı gibi kullanmak isterler.

Etrafında birtakım cemaatler, bir grub Prof., icabında birtakım ilahiyatçıları da alırlar yanlarına, kendi kafalarında, bir grub işadamı kılıklı malum tipler, şehir onlardan sorulur gayrı. Teşkilatı da dinlemezler. Taban da bizar olur, sokaktaki insan da.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar