Yeni bir durum

ABD seçimlerinin sonuçlarını bir görelim diyorduk, seçimler oldu, ama değişen bir durum yok. Belirsizlik devam ediyor. Şimdi Türkiye mart sonu yerel seçim sonuçlarına odaklandı. Önümüzdeki hafta sonu...

ABD seçimlerinin sonuçlarını bir görelim diyorduk, seçimler oldu, ama değişen bir durum yok. Belirsizlik devam ediyor. Şimdi Türkiye mart sonu yerel seçim sonuçlarına odaklandı. Önümüzdeki hafta sonu adaylık için başvuracak kamu görevlilerinin istifa etmesi gerekiyor. Önümüzdeki seçimler için 4 ay gibi bir zaman var. YSK yeni seçim takvimini açıklayacak. Adaylar açıklanmaya başladı ama, bunlar geçici liste. Daha itirazlar olacak. YSK kesin listeyi açıklayana kadar her şey mümkün.

Bu arada Yeniden Refah Partisi adı ile yeni bir parti daha kuruldu. Mevcut partiler de AK Parti ve CHP arasında iki blokta toplanmış durumda.

AK Parti geçici aday listesini dün İstanbul’da açıkladı.

Seçim konusunu bir kenara bırakacak ve bölgeye genel bir bakış yapacak olursak, şimdi şöyle yeni bir durumla karşı karşıyayız: ABD bölgedekive Türkiye dışındaki FETÖ ve PKK’lı, DHKP-C’li DAEŞ’li kripto elemanları yeniden gözden geçiriyor. Öyle anlaşılıyor ki, bunların bir kısmı bir şekilde tasfiye edilecek, ya da ortadan kaldırılacak, bir kısmı “kadro”ya alınacak.

ABD’nin 3 PKK’lının başına para koyması bunun ilk adımı idi. Sen misin, PJAK olarak İran’a karşı görev emrine karşı çıkan. Marksist’miş, Marksistlikleri buraya kadar. DAEŞ’lilerin de Müslümanlıkları bu noktaya kadar, Vehhabilerin Müslümanlıkları da öyle. Sudeysi gibi olacaklar, yoksa akıbetleri Kaşıkçı gibi olabilir! Bu işin, tahtında müstetir böyle bir mesajı da var. Bugüne kadar sana para ve silah veren kapitalizmin ağababaları değil mi idi, şimdi aldığın desteğin karşılığını vereceksin. Vermezsen, kızım sana söylüyorum, gelinim artık sen dinlersin. Böylece birilerine aba altında sopa gösteriyorlar.

Bunlar kullandıkları bazı militanlara birtakım cinayetler işletmek için plan yapıyor olabilirler. Sonra da bu tetikçileri ya infaz edecekler, ya da arandıkları ülkelere gönderip, onlar eli ile defterlerini dürecekler. Çok kullanılan, başkalarına teslim edince başlarına iş açma ihtimali olanlar ise bir şekilde susturulacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.646 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar