Yalnız kurt

80 öncesi devlet otoritesi kaybolmuştu. İhanet içindeki lanet olası darbeci paşalar, darbe için zemin oluşması adına bilerek buna göz yumuyor ve hatta yangına körükle gidercesine bunu tahrik ediyordu. Aynı ülkenin...

80 öncesi devlet otoritesi kaybolmuştu. İhanet içindeki lanet olası darbeci paşalar, darbe için zemin oluşması adına bilerek buna göz yumuyor ve hatta yangına körükle gidercesine bunu tahrik ediyordu. Aynı ülkenin çocuklarının kanları ve gözyaşları üzerine kendilerine iktidar ve servet üreteceklerdi. Adına kontrollü bunalım stratejisi dedikleri, soğuk savaş döneminin psikolojik harp taktikleri uyguluyorlardı. Hatta devletin içindeki birtakım unsurlar arasında örtülü bir iç savaş vardı, iktidarı ele geçirme adına.

Biz o günlerde “Seriyye” diye bir dergi çıkardık. Seriyye, Hz. Muhammed (s.a.s)’in bizzat katılmayıp, sancağı, ashabından birine teslim ederek onun komutası altında gönderdiği birliklerin gerçekleştirdiği siyasî ve askerî harekâtlardır. 35 ile 66 arası Seriyye eyleminden söz edilir.

Yalnız kurt, Çeçenistan’ın efsanevi komutanı Salman Raduyev’in sıfatıdır aynı zamanda. Tek başına ya da çok küçük grublar halinde tehdit algısına dayalı ve gerekirse canfeda anlayışı ile tehdidi kaynağında bir şekilde yok etmeyi hedefler. Bu bir bakıma Anadolu’da örneklerini çok gördüğümüz, Köroğlu karakteridir. Bunun tarihte, başka ülkelerde de örneklerini görmek mümkün Jeanne d’Arc ya da Robin Hood gibi. Libya’da Ömer el Muhtar mesela.

Tabii, terör ve terörist kavramı tanımı çok kolay değil. Birinin “hain” dediğine öteki “kahraman” diyor. Birinin lanetlediğini, ötekisi kutsuyor. Kaybedilen kurtuluş savaşları egemenler tarafından terör olarak nitelenirken, öte yandan kazanılmış terör eylemleri sonucu oluşturulan düzenin hakimleri tarafından mesela bu eylemler kurtuluş savaşı gibi takdim edilebiliyor. Sonuçta terör dediğiniz şey, “siyasi amaç güden, yöntem olarak, korkutma, caydırma, bastırmayı hedefleyen şiddet eylemleridir.”

Yunanistan’daki Lavrion mülteci kampını örnek vermek gerekirse, herkes biliyor ki burası bir mülteci kampı değil, terör kampı idi. Bu kamp yıllarca PKK, DHKP-C ile MLKP’ye de kucak açtı ve sığınma, barınma ve eğitim için kullanıldı. Kıbrıs Rum kesimi de, Ermenistan da bu pis işler için kullanıldı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.044 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar