Vicdan harekâtı!

FETÖ yargılamalar karşısında acze düşünce, şimdi vicdan operasyonuna hazırlanıyor.Zeytin Dalı Harekâtı’nda öldürülen YPG’li terörist sayısı 2 bini aşarken, Mehmetçik...

FETÖ yargılamalar karşısında acze düşünce, şimdi vicdan operasyonuna hazırlanıyor.

Zeytin Dalı Harekâtı’nda öldürülen YPG’li terörist sayısı 2 bini aşarken, Mehmetçik karşısında hezimete uğrayan YPG’nin durumu Kandil’deki PKK elebaşı Murat Karayılan’ı adeta çılgına çevirdi. Kehanetler avutmuyor artık “dip”tekileri. Kriptolar, hâlâ milletin vicdanında kendilerine sığınacak yer aramıyorlar. Daha doğrusu böyle bir şeyin artık mümkün olmayacağını düşünüyor olsalar gerek. Yargılamalarda ağır cezalar arkası arkasına gelince içlerinden kurtulması mümkün olmayanları feda etmeye hazırlanıyorlar. Bir kere müebbet alana, ya da 70-100 yıl üstünde mahkûmiyet alanlar 200 yıla mahkûm olsa, 2. müebbed alsa ne yazar. Onu “günah keçisi” yapıp, bütün suçları ona yıkıyorlar. Kimileri de “şecaat “gösteriyor, yapmadığı şeylerin suçunu da kendi üslenmeye çalışıyor. Güya arkadaşlarını kurtaracak..

İçeridekilerin akrabaları, komşuları ise çevrelerine karşı vicdani baskı kurmaya çalışıyorlar. Tam bir FETÖ’cü taktiği, içeridekiler suçsuz-masum, en yüksek puanla girmişler askeri liseye, tabi soruların çalınıp verildiğini söylemiyorlar. Rüyaları, duaların bini bir para. İnanmazsanız beddua da var ucunda. Hatta, “Biz çocuğumuzu devlete emanet ettik, çocuklarımız suça alet edilmişse, sorumlusu devlettir, devletin başında kim varsa bu işin sorumlusu o” diyen de var.

Şunu da görelim: Sapla samanı birbirine karıştırıp, bundan yargıyı suçlayan da yok değil. Yargı ve bürokrasi içindeki kriptolar da bunun için ellerinden geleni arkalarına koymuyorlar. Herkesi sanık yapıp, “mağdur” sayısını çoğaltmaya çalışıyorlar. Aynı şekilde FETÖ’den intikam alma çabasındaki BÇG kafalılar da aynı değirmene su taşıyorlar bu arada. AK Parti içindeki “AKP”liler ve menfaat çeteleri de. AK Partiden daha AK Partili adı” Trol”e çıkan “devşirme”, “devri alem” AK Partili görünümlü kişi ve yapılara dikkat.. Kimi FETÖ’den boşalan yeri kapmaya çalışıyor, kimi onların taktiklerini uygulayarak mevzi kazanmaya çalışıyor, kimi içerideki zenginleri kurtarmak için kumpas üstüne kumpas kuruyor, bu maksatla her yolu deniyor.. “Saraydan kız kaçırma” gibi, kimi içeriden adam kaçırma çabası içinde, kimi masum, ya da sıradan, bir şekilde bu işe bulaşmış, fakat bu işle derinlemesine bir bağı olmayan kişileri sanık sandalyesine oturtma çabasında..

ByLock-Mor beyin senaryoları ile aslında iyi iş çıkarttı bu çevreler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.646 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar