Ve resmi olmayan kesin sonuçlar

Erdoğan’ın “Mesajı aldık” açıklaması önemli. Teşekkürler. Tebrikler. Bu mesajın ilk yansımasını inşallah Beştepe’nin kadrosunun şekillenmesinde bekliyoruz. Ve tabi TBMM grubunun...

Erdoğan’ın “Mesajı aldık” açıklaması önemli. Teşekkürler. Tebrikler. Bu mesajın ilk yansımasını inşallah Beştepe’nin kadrosunun şekillenmesinde bekliyoruz. Ve tabi TBMM grubunun şekillenmesinde.. AK Parti aday profilinin şekillenmesinde rolü olan, oy kaybına sebeb olan adayları listeye sokuşturanların hemen, bugünden yakın takibe alınarak kenara çekilmesi ve bunların çıkar ilişkisi içinde olduğu çevrelerin de aynı şekilde takibe alınması gerek. Bu tedbirin, bugün, hemen icra edilmesi gerekir. Tedbirsizlik tehdittir. Diğer tekliflerimi ayrıca yazacağım inşallah.

Sonuçlar belli oldu. CHP sonucu kabullenemiyor ve o çevreler sürekli komplolar üreterek tabanını provoke etmeye çalışıyor. Ancak mızrak çuvala sığmıyor. Sandık başında 50.000 avukat görevlendiren CHP, tüm sandıklarda sandık müşahidi bulunduran Millet İttifakı ve HDP, sıradan haber kanallarının bile oluşturduğu seçim masası oluşturamadı ve düzenli bir haber akışı sağlayamadı. Aynı şekilde batının desteklediği, CHP ve HDP çizgisinde örgütlenen “Adil seçim platformu” da daha ilk saatlerden itibaren demoralize oldu ve yayına geçemedi.

CHP bu. Bütün olarak medya ele alındığında CHP’li, Millet İttifakı ve HDP’li yorumcular bilgi açısından yetersizdi, komplo dışında hiçbir hazırlıkları yoktu. Gelen rakamlar üzerinde demagojik yorumlarla meydan okuyorlardı.

Sandık bilgileri AK Parti açısından sonuçta açık ara bir başarıyı ortaya koyunca CHP’lilerin öfkesi adeta akıllarını zail etti. İnce’nin gece yarısı çıkıp bir balkon konuşması yapmasını bekleyenler bu açıklama gelmeyince çareyi, yine en iyi bildikleri yolda buldular. Komplo teorisi üretmeye devam ettiler.

CHP’de aklıselim sahibi olanlar da vardı. CHP’den Erdoğan’a ilk kutlama İlhan Kesici geldi. Kesici “Seçim sonuçları vatanımız, devletimiz, milletimiz ve halkımız için hayırlı uğurlu olsun. En başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere kazananları, seçime katılan herkesi ve çok yüksek bir katılımla oy kullanan tüm vatandaşlarımızı can ve gönülden kutluyorum” dedi. Twitter mesajı 09:12 - 25 Haziran 2018’de yayınlandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar