Ve adaylar belli oluyor

Başkanlık seçimi ile ilgili adaylar belli oldu. 100.000 imzayı bulamayanlar da belli oldu, kendi tabanını yetersiz kalınca, başkalarının yardım çağrısı ile dışarıdan destek alarak 100.000...

Başkanlık seçimi ile ilgili adaylar belli oldu. 100.000 imzayı bulamayanlar da belli oldu, kendi tabanını yetersiz kalınca, başkalarının yardım çağrısı ile dışarıdan destek alarak 100.000 sayısına ulaşan da. 100.000 barajını ilk geçen Meral Akşener olmuştu. Devlet Bahçeli’ye göre, FETÖ’nün uyuyan hücreleri, sempatizanları harekete geçirdi ve bu baraj aşıldı. Bahçeli, bu kişilerin FETÖ ile iltisaklı olduğunu düşünüyor.

Cumhurbaşkanı adayları artık kesinleşti: Erdoğan, İnce, Demirtaş, Akşener, Karamollaoğlu ve Perinçek. Bu konuda AK Parti MHP, BBP birlikte hareket ederken, karşı tarafta CHP, HDP, İyi Parti ve SP yer alıyor. Bu arada bazı partiler milletvekili adaylarını erken açıkladı. Açıklamayanlar da bugün açıklayacak. Ardından seçim beyannamelerini açıklayacaklar ve süreç başlayacak. AK Parti aday tanıtımını Perşembe günü yapacak.

Ben SP’nin nasıl bir listeyle çıkacağını merak ediyorum. Tabi bir de CHP listesini. Altan Tan ve Seyhan Soylu SP’den adaylık başvurusu yapmıştı. SP’nin ise bazı illerde CHP listesinden aday göstereceği söyleniyordu. Bir de Abdullatif Şener konusu var. Nereden aday olacağı belli değil. Cumhurbaşkanlığı için davet bekledi olmadı. Şimdi, CHP’den davet bekliyor, milletvekilliğine razı.

Süreç çok hızlı işletildi ve aday adayları kendilerini tanıtacak yeteri kadar zaman bulamadılar. Temayül ve mülakatlar adaylar için, kendilerini ifade edebilmeleri açısından tatmin edici değildi. Bu durumda bütün sorumluluk genel başkanlara kaldı. Adaylar da belli olduktan sonra, Ramazanın gölgesinde, Kudüs gündeminin ve 15 Temmuz dava ve tartışmalarının arasında bir seçim yaşayacağız.

FETÖ davaları ile ilgili bir takım dosyalar karar aşamasında, bir kısım davaların ise iddianameleri önümüzdeki günlerde açıklanacak. Ve o dava dosyalarında bir takım itirafçıların itiraflarının ciddi anlamda gündemi sarsacağı iddia ediliyor. Karşı cephe ise sosyal medya üzerinden saldıracak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar