Turkish Demir Lady!

Horozu çok olan mahallede sabah geç olur..Her kesimden birilerini başınıza toplamak zor değil, bunlar cin toplamak gibidir, bunları dağıtmak zor olur. Siyasetin cinleri ve hinleri tehlikelidir.. Hepsinin bir fikri ve bir talebi vardır....

Horozu çok olan mahallede sabah geç olur..

Her kesimden birilerini başınıza toplamak zor değil, bunlar cin toplamak gibidir, bunları dağıtmak zor olur. Siyasetin cinleri ve hinleri tehlikelidir.. Hepsinin bir fikri ve bir talebi vardır. Önce uyumlu gibi gözükseler de, sonra dişlerini gösterirler..

Siyaset konusunda insanlar ne kadar hevesliler. Kişi kendi nefsinin, ailesinin sorumluluğunu taşımaktan bile acizken, nasıl oluyor da bütün bir toplumun sorumluluğunu böyle isteyebiliyorlar. İnsanlar çok cahil, zalim ve nankör! Ne kadar kibirliler, dağların kabullenmek konusunda titrediği, Hz. Ömer’in dizlerini titreten bir sorumluk konusunda nasıl cüretkâr taleplerde bulunabiliyorlar. Bilmiyorlar ki, ihtirasla istedikleri o makam ve mevki kendilerinin imtihanı olacaktır. Makam ve mevki aşkı aşkların en tehlikelilerinden biridir. Aşk ve öfke aklı zail eder, aşk ve öfke sarmalına yakalanan bir siyasetçi, bir bürokrat için siyaset dua ile istenen belaya dönüşür.

Meral Akşener hangi saikle böyle bir işe soyunuyor dersiniz! Başbakan olacaktı, gençlik hayallerini süsleyen o makama mı gelmek istiyor? Barzani de böyle bir hayalin peşine takılmıştı. 15 Temmuz öncesi yakında başbakan olacağını söylüyordu, yurtta sulh hareketi başlattı, ama olmadı. Şimdi Cumhurbaşkanı olma hayalleri kuruyor.

Kurucular kurulunda MHP ağırlıkta olsa da, her kesimden birileri var gibi. CHP’li de var, Milli Görüş kökenli de.. O teyid etmese de, Pensilvanya’dan esen rüzgârlar onun yelkenlerini şişiriyor.

AK Parti karşıtları için yeni bir siyasi platform daha doğdu. FETÖ nün, CHP ve HDP’ye giden oyları, sandığa gitmeyen oyları almaya çalışacak. Siyaset piyasasını hareketlendirmek için önümüzdeki günlerde, yeni milletvekili transferleri olabilir. Daha çok da belediyeler ve belediye meclislerindeki meclis üyeleri üzerinde çalışacaklar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar