TSK ve ÖSO Afrin’de kime karşı savaşıyor?

TSK ve ÖSO’nun karşısında sadece PKK, PYD yok. DSG şemsiyesi altında YPG, YPJ, Liva Selacık, Siksur El Rakka, Süryani Askeri Meclisi, Membiç Askeri Meclisi, Dera Zor Askeri Meclisi, El Nuksbe Güçleri, Öz Savunma...

TSK ve ÖSO’nun karşısında sadece PKK, PYD yok. DSG şemsiyesi altında YPG, YPJ, Liva Selacık, Siksur El Rakka, Süryani Askeri Meclisi, Membiç Askeri Meclisi, Dera Zor Askeri Meclisi, El Nuksbe Güçleri, Öz Savunma Güçleri, Asayiş ve Emin Dahili Güçleri, Ceyş El Suvar, Şems El Şemal Tugayı, Cephe El Ekrad, Aşiretler Kuvveti, Meksavir Humus Tugayı dedikleri terör grupları da var. Bunlar arasında sadece Süryani, Keldani, Arami, Asuriler, Ermeni militanlar, Dürzi, Nuseyri gruplar değil, Latin Amerika’dan, Balkanlar, Kafkaslar, Afrika ve Asya’dan gelen fanatik Hristiyan grublar da var. FETÖ ve DEAŞ da bölgede.

DSG bileşenleri arasında Ezdi gruplar da var, Nuseyri gruplar da.. Ve tabi Türkiye’deki ve bölgedeki tüm gayrimüslim unsurlar burada. Gayrimüslim halkın tamamı değil elbette, ama her gayrimüslim topluluktan sosyalist, ırkçı ya da liberal geçinen birileri bu cephede yer alıyor.

ABD, İngiltere, Fransa, İsrail, Almanya’yı saymaya gerek var mı? Tapınakçılar da burada.

Uyuşturucu baronları, silah baronları, karaborsacılar hepsi burada. Yani cephede mafya da savaşıyor bizimkilere karşı, çocuk kaçakçıları, organ mafyası, fuhuş mafyası, yok yok! 

Esed’siz olmazdı. Esed’in yanında bir de İran var. İran’ın yanında Lübnan Hizbullah’ı da var, Irak Şiasından İran’a destek veren gruplar da.

Paralı askerler de burada. Birçok ülkenin istihbarat örgütleri de. Herkes kendi içinde “tehdit” olarak gördüğü kişileri bir şekilde buraya gönderiyor ve infaz ediyor, ya da burada resimleyip, fişliyor, sosyal medya da teşhir ederek buradan geri dönüşünü engelliyor. Dönecek olursa gideceği yer belli, bir daha çıkmamak üzere cezaevi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.646 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar