Teşekkürler BÇG, teşekkürler Gülen!?

AK Parti, 3 Kasım 2002 yılında Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ilk olarak katıldığı genel seçimlerde % 34,28 oy oranıyla 365 milletvekili çıkarttı ve anayasal çoğunlukla tek başına...

AK Parti, 3 Kasım 2002 yılında Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ilk olarak katıldığı genel seçimlerde % 34,28 oy oranıyla 365 milletvekili çıkarttı ve anayasal çoğunlukla tek başına iktidara geldi. 5 yıl sonra 22 Temmuz 2007’de 23. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde % 46,58 oy oranıyla 341 milletvekilliği kazandı. Oyunu % 12 artırdı ama milletvekili sayısı 24 adet azaldı. Çünkü ilk seçimde Cem Uzan % 7 oy almış ve barajı geçememişti. Uzan, AK Partiden çok muhalefetten oy almış ve Genç Partinin oy aldığı bölgelerdeki milletvekillikleri AK Partiye gitmişti. 12 Haziran 2011’de AK Parti % 49,83 oy oranıyla yine tek başına iktidara gelmiş oldu. 7 Haziran 2015 tarihinde AK Parti 25. Dönem Milletvekilleri Genel Seçimlerine Ahmet Davutoğlu başkanlığına girdi. AK Parti bu seçimde % 40,87 oy oranına sahip olmasına rağmen, TBMM’de 258 sandalye sayısına ulaştı. Ancak bu oran AK Parti’nin bu kez tek başına iktidar olmasına yetmedi. Erken seçime gidildi. Sonuçta AK Parti % 49,26 oy oranıyla TBMM’de 315 sandalye sayısına ulaşarak yeniden tek başına iktidara gelmiş oldu. % 34 ile 365 milletvekili çıkartan AK Parti, % 49 oyla, yani + % 15 oyla ancak 315 milletvekili çıkartabildi.

Görünen o ki, AK Parti, mevcut şartlarda kolay kolay yakasını ne BÇG’den kurtarabilirdi, ne de FETÖ’den. Amma, Allah önce FETÖ’nün başına BÇG’yi bela etti, sonra da FETÖ’yü BÇG’nin başına bela etti. BÇG, FETÖ’yü sıkıştırdığı için AK Partiye razı oldular. Onlar önce Erdoğan’ı istemediler, ama sonra Erdoğan eliyle BÇG’yi tasfiye etmek istediler. 28 Şubat’tan sonra FETÖ Ergenekon ve Balyoz dosyaları ile BÇG’lilerin tepesine bindi. Ardından Erdoğan, BÇG’lileri geri çekilmeye ikna etti ve FETÖ’nün üzerine yürüdü.

Aslında FETÖ devleti büyük ölçüde ele geçirmişti. Hiç seslerini çıkartmasalar 3-5 yılda bu iş bitmişti. ABD’lilerin acelesi vardı. Bir yandan BOP, bir yandan bölgedeki gelişmeler sebebi ile ellerini çabuk tutmak zorunda kaldılar. Bir de darbe girişimi deşifre olup, 03.00’de başlayacak hareket erkene çekilince proje çöktü.

Bakın, Pensilvanya yolcuları AK Parti Genel Merkezinde listeleniyor, hangi iş adamı hangi gazeteye ne kadar reklam verecek ya da hangi projeye kim sponsor olacak bakanlıklarda siyasiler ve bürokratlar tarafından bu işler ayarlanıyor, himmetler genel merkezden başlayarak parti kademelerinde hesaplanıp, ona göre listeler hazırlanıyordu. Bakanlıklar, valilikler, özel idare,  belediyelerin bütün teşvik ve fonları bu yapıya aktarılıyordu.

Bunu bilmeyen mi var! Türkçe olimpiyatlarının sponsorlarına bakın görürsünüz. Herkes bunlara çalışıyordu, media, siyaset, bürokrasi, vakıf, oda, dernek, sendika, diyanet hepsi emirlerindeydi.

Herkesin bir planı var, Allah’ın da bir hükmü var! Hac 40’da Allah şöyle buyurdu: Onlar, haksız yere, sırf, “Rabbimiz Allah’tır” demelerinden dolayı yurtlarından çıkarılmış kimselerdir. Eğer Allah’ın, insanların bir kısmını bir kısmıyla defetmesi olmasaydı, içlerinde Allah’ın adı çok anılan manastırlar, kiliseler, havralar ve mescitler muhakkak yerle bir edilirdi. Şüphesiz ki Allah, kendi dinine yardım edene mutlaka yardım eder. Şüphesiz ki Allah, çok kuvvetlidir, mutlak güç sahibidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.044 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar