Tarihteki en büyük..

Kudüs’ü konuşurken, bir anda Afrin gündeme geldi. Mesela Yemen unutuldu. Ne Libya, ne Afganistan, ne Myanmar, ne Somali.Yemen’de Husi’ler vardı. Suudi Arabistan’a füzeler fırlatılıyordu. Yemen’in ne olup bittiği...

Kudüs’ü konuşurken, bir anda Afrin gündeme geldi. Mesela Yemen unutuldu. Ne Libya, ne Afganistan, ne Myanmar, ne Somali.

Yemen’de Husi’ler vardı. Suudi Arabistan’a füzeler fırlatılıyordu. 

Yemen’in ne olup bittiği artık gündem değil. Yemen’i tekrar hatırlayalım:

Yemen halkını önce GAD ile yumuşattılar, sonra, Şia’nın DAEŞ’i Husi’lerle vurdular. Husi’lerin ülkeye gelmesine göz yuman devlet eski başkanı Salih, Kaddafi gibi linç edilerek öldürüldü ve Salih’in oğlu intikam yemini etti.

Yemen konusunda maalesef İslam dünyası ilgisiz kaldı. Bu olaylara başından beri yeteri kadar ilgi gösterilmedi. Aşiretler, örgütler, hep yabancılarla pazarlık içinde oldular. Yemen yönetimi de suçlu, Suudi Arabistan da, İran da.. ABD girdiği her yeri karıştırdığı gibi Yemen’i de karıştırdı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar