Tamam Boykot Edelim de

Boykot edelim de, neyi nereye ve ne zamana kadar? Biliyorsunuz, “La ilahe” demeden Müslüman olamayız. Ama “La İlahe” der kalırsak, dinsiz oluruz. O’nun devamı da var: “İllallah”! Bir şeyi, reddediyorsanız yerine...

Boykot edelim de, neyi nereye ve ne zamana kadar? Biliyorsunuz, “La ilahe” demeden Müslüman olamayız. Ama “La İlahe” der kalırsak, dinsiz oluruz. O’nun devamı da var: “İllallah”! Bir şeyi, reddediyorsanız yerine doğru olanı koymanız gerek. “Hayır” diyorsanız, neye “evet” dediğinizi de söyleyeceksiniz..

“Dolar, Euro” kullanma! Yerine ne kullanalım, geçerli olan. “Altın” diyeceksiniz, ama unutmayalım ki, “altın”ın değeri de petrol gibi dolarla belirleniyor. Yani “altın” da dolara bağlı/bağımlı. Suyu başından bağlamışlar. Bizim de oradan çözmemiz gerekiyor. Gırtlağımıza kadar batmışız!

Biliyorsunuz ABD ‘’Hamas ve diğer militanların Gazze’den İsrail’e yönelik son saldırılarını’’ görüşmek üzere BMGK’yi toplantıya çağırdı. ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Niki Haley, ‘’İsrail’e yönelik saldırıların 2014 yılından beri en büyük saldırılar olduğunu’’ iddia ederek, İsrailli sivillere yönelik şiddete GK’nın cevap vermesi ve Filistin yönetiminin Gazze’de olanlara izin verdiği için sorumlu tutulması gerektiğini savunuyor.

Bu çağrı yapıldığı gün, yüzlerce genç Gazze’ye yapılan ablukayı yarmak için Akdeniz’de kayıklarla Gazze açıklarında idi. Tam o saatlerde, aynı zamanda Brüksel’de, Gazze konusunu görüşmek üzere yapılan AB toplantısı öncesi, bina önüne her bir şehid için, onları temsilen 4500 çift ayakkabı bırakıldı.

Daha geçen hafta da Belçika parlamentosunda bir milletvekili, İsraillilerin Filistinlilere yaptıklarının daha azını başkalarına yapan ülkelere ve topluluklara çok sert tepkiler verirken Batılıların Filistin’e bu zulmü reva gören İsraillilere karşı neden tepkisiz kaldığını ve çifte standartlı davrandığını soruyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar