Süreç devam ediyor…

Bir gazeteci arkadaş soruyor, ABD’nin başında Demokrat Clinton’ı mı, Cumhuriyetçi Trump’ı mı görmek istersiniz.. Cevabı ilginç; “Trump gelsin” diyor. Niye mi, cevabı ve mantığı çok...

Bir gazeteci arkadaş soruyor, ABD’nin başında Demokrat Clinton’ı mı, Cumhuriyetçi Trump’ı mı görmek istersiniz.. Cevabı ilginç; “Trump gelsin” diyor.

Niye mi, cevabı ve mantığı çok basit. Trump gelirse maske takmaz. Gerçek niyetini söylediğinde ABD’de dirençle karşılaşır. ABD kendi içinde çatışır ve çöker.. Ama Demokratlar maske takıp dolaşacakları için dünyayı cehenneme çevirirler.. Yani Cumhuriyetçiler kazanırsa ABD, Demokratlar kazanırsa dünya kaybeder.

Aslında bunların Demokrat ve Cumhuriyetçisi yok.. Sonuçta aynı hedef için çalışıyorlar. Sağ-sol gibi, bir paranın iki yüzü gibi. Birinin iyi dediğine öteki kötü, ötekinin kötü dediğine beriki iyi diyecek. Birinden kaçan ötekine sığınacak..

Türkiye küçük Amerika olsun diye DP ve CHP örgütlenmişti. Köy Enstitüsü ve İmam Hatiplerin kurulma gayesi aynı idi aslında.. Birbirine karşı kışkırtacak, barıştıracaksın. Aktif bir denge kuracaksın.

Asimetrik savaş, kontrollü bunalım stratejisi, “tavşana kaç, tazıya tut” ne dersen de, işte sonuçta böyle bir plan sözkonusu..

Ilımlı İslam’ı kim örgütlüyorsa, radikal İslam’ı ve İslamifobia’yı da onlar örgütlüyorlardır..

Bu lanetli oyunun dışına çıkmak lazım. Yüzümüzü hakka ve adalete dönmemiz gerek. Adalet yoksa barış da yok. Adalet ve barış yoksa hiçbir özgürlük güven altında olmayacaktır..

İşi ehline vereceğiz. Ehliyet ve liyakatı esas alacağız. Bir kavme olan düşmanlığımız bizi onlar hakkında adaletsizliğe sevk etmesin.. Haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun, mazlumdan yana, zalime karşı durabilecek miyiz?

Suçlu babam da olsa, mazlum düşmanımız da olsa.. Bir karar vermemiz gerek. Din, mezhep, tarikat, hemşehrilik, akrabalık, siyaset, ideoloji, etnik kimlik, hiç biri bizim için mutlak anlamda bir tercih konusu olmamalı..

Söylemesi kolay da gerçek durum ne! Sadece Paralel mi kendi yandaşını kayırıyor.. Hâlâ aynı şeytani oyun bir şekilde oynanmaya devam ediyor.. Suçlu suçludur, bunun Kayserilisi, Konyalısı, Anteplisi, Trabzonlusu, İstanbullusu, İzmirlisi, Adanalısı olmaz. Anası, babası, dedesi, ninesi, dayısı, halası, amcası, teyzesi de beni ilgilendirmiyor.. Erdoğan da yaverini tanıyordu. Sonuç ortada.. Dikkatli olacağız. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar