“Şunu yapacağım, bunu yapacağım” demeyelim!

Yeni kabine oluştu ya, herkes “atanan” kişilerden “üstün bir başarı” bekliyor. Üstün bir performans bekleyin, akıl, zeka, dürüstlük bekleyin.. Göklerin hazinesinin anahtarı onların ellerinde...

Yeni kabine oluştu ya, herkes “atanan” kişilerden “üstün bir başarı” bekliyor. Üstün bir performans bekleyin, akıl, zeka, dürüstlük bekleyin.. Göklerin hazinesinin anahtarı onların ellerinde değil. Onlar sizin kaderinizi değiştirmeyecek, rızkınızı değiştirmeyecek, eceliniz değişmeyecek.

Peygamberlerin sahip olmadıkları gücü kendinizde vehmetmeyin ve onlardan böyle bir şey beklemeyin.

Hep söylüyorum: “Layık olduğunuz gibi idare olunacaksınız”, “siz kendi hakkınızdaki hükmü değiştirmedikçe Allah sizin hakkınızdaki hükmünü değiştirmeyecek”, Allah sizi mallarınız canlarınız ve sevdiklerinizle kimi zaman artırarak kimi zaman eksilterek imtihan edecektir”. O Allah servet ve iktidarı halklar ve ülkeler arasında evirip çevirendir”.

Evet, “Allah cahil ve zalim bir topluluğuna, kâfirler topluluğuna, fasıklara, kâfirlere ve münafıklara yardım etmeyecek”. Evet, o “İşi ehline vermemizi, istişare ve şura yapmamızı, sabırlı olmamızı, haksızlıklara, zulme ve sömürüye karşı direnmemizi istiyor”. İnsanları buna çağıralım. Böyle yaparsak, adalet olacağını ve Allah’ın rızasını kazanacağımızı söyleyin. Bu yolda mallarımızı, canlarımızı ve sevdiklerimizi mücahedeye çağıralım.

Yoksa Hz. Yusuf’u hatırlayın, 7 yıl bolluk ve yedi yıl kıtlıkla imtihan olan. Kardeşleri tarafından kuyuya atılan oydu. Firavunun sarayında eğitim mükemmeldi de, onun için mi Hz. Musa, Hz. Harun, Hz. Yuşa, Hz Asiye, Hz. Hacer oradan çıktı da, Hz. Lut hiç pedagojiden anlamadığı için mi ailesi yoldan çıktı. Yeni Milli Eğitim Bakanının işi zor. Turizm Bakanının da.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar