Süleymani öncesi ve sonrası

Süleymani için herkes bir şey söylüyor. Kimine göre “Süleymani PKK’nın hamisi idi”. Kimine göre ise “fanatik bir Sünni karşıtı Şii”. Şiilere karşı “Kudüs muhafız gücünün komutanı”.. Kimileri için ise Derin İran’ın derin adamı!

İran savaş bayrağını açtı. Mehdi’nin ordusu aktif hale getirildi. Hem ABD ve hem de İran ve bölgede ABD üssü bulunan ülkelerin hava savunma sisteminin aktif hale getirilmekle kalması, saldırı için füzelerin rotası İran’daki kritik hedeflere yönlendirilmiş vaziyette. Ama öte yandan, ABD’nin Basra Körfezindeki donanması ve bölgedeki ABD üsleri İran için kolay ve açık bir hedef. Aynı şekilde ABD için de İran aynı durumda.

İran boyun mu eğecek ayağa mı kalkacak ya da birbirine düşüp bölünecek mi? Benzer bir durum ABD için de söz konusu.

Bu da Cübbeli yorumu: “İran’a bağlı Haşdi Şabi (el-Haşdü’ş-Şa‘bî) milislerinin kurucusu ve yöneticisi, Suriye’deki savaşta milyonlarca..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar