Şu faizsiz finans konusu üzerine tekrar

Harika! Olumlu tepkiler alıyorum. Ama insanların kafası karışık. Bu konuda suali mukadderler cevap vermek gerek ki, birileri bu işi sulandırmasın.Niye Halkbank örneği! Ziraat, Vakıf ve Halk Bankası ayrı birer katılım...

Harika! Olumlu tepkiler alıyorum. Ama insanların kafası karışık. Bu konuda suali mukadderler cevap vermek gerek ki, birileri bu işi sulandırmasın.

Niye Halkbank örneği! Ziraat, Vakıf ve Halk Bankası ayrı birer katılım bankası kuracaktı, Ziraat ve Vakıf kurdu, Halk kaldı. Şimdi o halkayı tamamlamamız lazım ama bunu farklı bir açımla yapmamız gerek.

Murabaha, muşaraka, mudaraba birer finansal enstrüman. Bunu dileyen diğer bankalar da kullansın. CitiBank kullanıyor, HSBC kullanıyorsa niçin İş Bankası, Garanti kullanmasın. Çin, Japon, Rus Bankaları kullanmasın. Biz de bunlara altyapı desteği verelim.

Bu iş burada kalmamalı. Kooperatif Bankacılığı üzerinde de çalışmalıyız, İcara (Leasing) ve İslami sigortacılık şeklinde lanse edilen Tekafül sistemini de daha ileri bir noktaya taşımalıyız.

Tekrar söylemek gerekirse biz “Alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin ümmetiyiz”. Bütün insanlık için çözümler üretmeliyiz ve bunu bir Hılfül fudul, müellefetül gulub anlayışı ile yapmalıyız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar