Srebrenitsa ya da..

21 yıl olmuş.. O gün biz meydanlardaydık.. O gün de Bosna halkının atanmamış ve seçilmemiş sözcüsü idim. BM’NİN VE NATO ÜLKELERİNİN GÖZETİMİNDE VAHŞİ BİR CİNAYET...

21 yıl olmuş.. O gün biz meydanlardaydık.. O gün de Bosna halkının atanmamış ve seçilmemiş sözcüsü idim.

BM’NİN VE NATO ÜLKELERİNİN GÖZETİMİNDE VAHŞİ BİR CİNAYET İŞLENDİ. Hollandalı ve Fransız askerler koruyucusu oldukları Müslüman sivilleri Sırp katillere teslim etti ve bir katliam yaşandı.

O gün bu katliam, bu soykırım suçuna ortak olanlar, bugün kalkıp, 1914 yılında yaşanan bir trajedinin faturasını bize çıkartmaya çalışıyorlar.

Srebrenitsa Soykırımı 1991-1995 Yugoslavya İç Savaşında Sırp Ordusu’nun Srebrenitsa’ya karşı giriştiği Krivaya ‘95 Harekâtı esnasında Temmuz 1995’te yaşanan 10.000’e yakın Boşnak’ın Bosna-Hersek’in Srebrenitsa kentinde general Ratko Mladiç komutasındaki ağır silahlarla donatılmış Bosna Sırp ordusu tarafından öldürülmesine verilen addır. Katliamda kadın ve küçük yaşta çocuğun da öldürüldüğü, belgelerle kanıtlandı.. Bosna Sırp ordusunun dışında katliama “Akrepler” olarak tanınan Sırbistan özel güvenlik güçleri de katılmıştı. BM Srebrenitsa’yı “güvenli bölge” ilan etmiş olmasına rağmen 400 silahlı Hollanda barış gücü askerinin varlığına rağmen bu vahşet gerçekleşmişti. Sonra da kalktılar, bütün günahı UCM’de bir iki psikopat, günah keçisine yıkıp hem kendi vicdanlarını tatmin etmek hem de dünya kamuoyunu aldatmak istiyorlar.. Srebrenitsa katliamı 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana Avrupa’da gerçekleşmiş en büyük toplu insan kıyımı olması ve Avrupa’daki hukuksal olarak ilk kez belgelenmiş soykırım olması açısından önemlidir.

Katliamı gerçekleştiren dünkü Sovyet askerleri idi. Katliama destek verenler ise NATO ülkesi askerleri.. Batılı ülkelerin burnunun dibinde gerçekleşti bu vahşet..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar