Siyasi gündem

Eylül’ün 2. yarısındayız. Fırat’ın doğusu için 2 hafta daha bekleyeceğiz. İsrail seçiminin sonucu ve İsrail’deki yeni yönetimin şekillenmesi için de en az bir iki hafta geçmesi gerekiyor....

Ekim’de adalet reformu paketi gelecek meclise. İdam ve af yok gündemde. Detaylar önümüzdeki haftalarda belli olur. Ve 40 gün Adnan Oktar davası ile ilgili gelişmeleri izleyeceğiz.

Tabii, Erdoğan’ın BM’ye yapacağı ziyaret, burada yapacağı konuşma ve Trump ile görüşmesi son derece önemli. PYD ve İdlib’ten FETÖ’ye, F35’den hava savunma sistemine kadar birçok konu masaya yatırılacaktır. Ankara’daki 3’lü zirve ve Doğu Akdeniz’deki hareketlilik ardından bu görüşme önemli.

Bu arada söz verilen AK Parti’de tabandaki değişim beklentisi devam ediyor. Seçim olalı aylar oldu. Halk, alındığı söylenen mesajın karşılığı olan adımların atılmasını bekliyor. Bazı atılan adımlar ve atamalar ise akılların daha da karışmasına sebeb oluyor. Birileri bunların dile getirilmesi için her yolu deniyor. Bir bakıma ben o insanların dil’i oluyorum. Sadece sözü değil, kalbinden geçirdiklerinin sesi. Birtakım insanlar bunlarla teselli buluyor. Bu birilerinin canını sıksa da. Bir gazetecinin de Hakkın ve halkın sesi olması gerekmiyor mu!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.641 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.043 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.589 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 2 yorum